18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021

Noul primar pune piedici ziariștilor care îl critica. Răspunde la întrebări doar o data pe săptămână și blochează apelurile telefonice

Noul primar al municipiului Pașcani evita sa numească un purtător de cuvânt al instituției.  În cadrul unei conferințe de presa,  Marius Pintilie  a spus ca, pentru BIT TV  el a preluat aceste atribuții, pe motiv ca vrea sa facă economie. 

Întrebat de ce consilierul sau nu se ocupa și de comunicare,  așa cum a fost și pe timpul fostei administrații, edilul a spus ca acesta are mult de munca, dar este posibil ca de anul viitor sa se ocupe și de relația cu presa. 

Atitudinea noului edil este cel putin surprinzătoarea în contextul în care înainte și imediat după câștigarea mandatului,  el a promis transparență totala în activitatea administrativa. În momentul de fata primarul Marius Pintilie răspunde la întrebările BIT TV,  doar o data pe săptămână, în cadrul conferinței de presa. În restul zilelor nu răspunde la telefon și a blocat apelurile jurnaliștilor la numărul oficial al primarului.

 O alta problema este ca nici pana acum nu au fost publicate pe site-ul Primăriei declarațiile de avere și interese dar și CV-urile noilor aleși locali. Primarul a evitat sa dea explicații și s-a arătat nemulțumit de întrebările  unui jurnalist. 

În alte instituții publice din țară și chiar din județ au fost create grupuri de comunicare pe rețelele de socializare tocmai pentru ca jurnaliștii sa poată adresa întrebări în timp real și pentru clarificarea sau verificarea unor informații. De asemenea sunt numiți purtători de cuvânt, de regula specialiști în comunicare care dau declarații de presa.

La Pașcani noul edil răspunde la întrebările jurnaliștilor, de regula o singura data pe săptămână, în conferința săptămânală de presa., blocând astfel accesul în timp util la informatiii. `Din acest motiv redacțiile de știri întâmpina dificultăți în documentare pentru a informa corect și la timp cetățenii. 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la...

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din...

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI