3.1 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021
Array

Noul cimitir a scăpat de probleme dar nu are finanţare

Administraţia din Paşcani a primit avizul de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru noul cimitir al municipiului. Terenul a fost dezmembrat în două bucăţi după ce Primăria a renunţat la suprafaţă aflată în litigiu în urma revendicărilor făcute de unul dintre vecini, iar documentaţia cadastrală a fost făcută doar pe partea aflată în proprietatea publică. Următoarea etapă este obţinerea avizului de la Consiliul Judeţean Iaşi. În momentul de fata funcţionarii de la Urbanism pregătesc documentaţia necesară, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, iar lucrările de amenajare ar putea începe în în toamna acestui an.
Noul cimitir ar urma să fie amenajat pe o suprafaţă de peste 5700 de metri, în spatele fostei scoli din cartierul Fântânele. Pentru început va fi împrejmuit cu gard şi vor fi amenajate căile de acces. În bugetul local din acest an este alocată doar suma de 50.000 lei. Urmează să fie aprobat un regulament şi taxele de funcţionare.
Menționam că de ani buni de zile cimitirul de la Biserică Înălțarea Domnului a devenit neîncăpător și tot de atunci administratia promite că va amenaja o nouă locație. Din acest motiv, acum, un loc de veci se tranzacționează și cu 8000 de lei, deși terenul face parte din domeniul public.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI