More

  Noua lege a cimitirelor stârneşte controverse printre păşcăneni

  Array

  Legea cimitirelor, votata in Parlament, starneste controverse printre pascaneni. In timp ce unii o considera de bun augur, altii sunt ingrijorati. Cei care pleaca in strainatate pentru o perioada de timp si nu se ingrijesc de locurile de veci lasate in urma, ar putea ramane fara ele.

  cimitir

  A fost adoptata legea care face curatenie prin cimitire. Noile reglementari ar putea face ordine intr-un anumit timp, dar pana atunci starnesc neliniste. Daca proprietarul unui loc de veci nu il ingrijeste si nu il curata timp de doi ani, actul de concesiune va fi anulat iar administratorul ar putea da mormantul altei persoane. Aceasta prevedere este vazuta cu ochi buni de unii pascaneni.

  Dar si contestata de alti oameni. Aici intra in discutie persoanele care sunt plecate in strainatate pe o perioada mai lunga de timp. Nu vor putea veni acasa sa curete mormintele, motiv pentru care ar putea ramane fara ele.

  Totusi, legea prevede ca noul proprietar nu va putea scoate osemintele din mormantul preluat in acest fel. Vor fi nevoiti sa se ingrijeasca de ele.

  Administratorul cimitirului din Pascani, preotul Pavel Postolache, sustine ca legea se va aplica si la Pascani, insa va fi mai indulgenta.

  Mentionam ca legea va intra in vigoare in termen de 90 de zile de la data publicarii textului in Monitorul Oficial.

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Să fim oameni, nu roboți!

  Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este cel puțin o persoană singură sau o...

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani. //

  Paște fără tichete sociale pentru pășcănenii cu venituri mici! Viceprimarul Rățoi: Sunt bani aruncați pe apa Sâmbetei! Pintilie: În calitate de președinte al PNL...

  Pășcănenii cu venituri mici nu vor primi, in acest an, tichete sociale de Paste. Hotărârea a fost luată de legislativul pascanean, întrunit in ședința...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet