14.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Ninge ca in povesti! Nu sunt probleme in traficul rutier in Pascani si comunele din imprejurimi

Ninge ca in povesti in municipiul Pascani si comunele din imprejurimi de duminica noaptea. S-a asternut un strat consistent de zapada, iar drumarii au iesit pe strazi. Judetul Iasi se afla sub cod galben de ninsori de duminica seara si pana luni, in jurul orei 22:00.

Potrivit administratiei locale, in oras, muncitorii de la Serviciul de Gospodarie Comunala si Eco Salubritate au intervenit de la primele ore ale diminetii pe străzile principale din oraș și suburbii, prioritate fiind zonele unde sunt amplasate instituțiile de învățământ, sediile Poliției și SAJ, spitale, piețe și trotuare.

Amintim că proprietarii au obligația de a curăța zăpada, din fața spațiului deținut. Administrația locală este pregătită să intervină pentru asigurarea unor condiții optime de circulație pe drumurile din oraș și suburbii, iar în acest sens, la baza de deszăpezire se află material antiderapant (circa 400 tone de sare, 800 tone de nisip și clorură de calciu), fiind mobilizate totodată și autoutilaje de deszăpezire, proprii și închiriate de la prestatorii aflați sub contract” au precizat reprezentantii Primariei.

Traficul s-a desfasurat cu greutate dimineata, in zona Codrilor, din cauza unor tiruri care nu erau echipate corespunzator. Insa, problema a fost rezolvata rapid, dupa ce soferii au pus lanturi pe anvelope.

In prezent, se circula in conditii de iarna in judet si nu sunt drumuri blocate. Atentionarea de vreme rea este pana luni seara, in jurul orei 22:00. Sunt aşteptate ninsori în general moderate şi strat de zăpadă, intensificări ale vântului cu rafale de 45-55 Km/h.

Soferii pot afla informatii despre starea drumurilor nationale din judet de la DRDP Iasi, la numarul de telefon 0232.213.168, iar despre cele judetene, sunt rugati sa sune la numarul de telefon al comandamentului, 0232.255.961.

Sursa foto Primaria Pascani

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI