1.8 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Negocieri intre primar si PSD pentru modificarea comisiilor de specialitate

Componenta comisiilor de specialitate din legislativul pascanean ar urma sa fie schimbata, in urma numeroaselor critici ale opozitiei. Consilierii PSD au cerut modificarea hotararii 148, adoptata in sedinta din 18.11.2020 pe motiv ca nu au fost respectate prevederilor legale.

Subiectul urma sa fie discutat la inceputul acestei saptamani, dar primarul a retras proiectul de pe ordinea de zi pentru continaurea negocierilor. `Edilul a promis ca va tine cont de solicitatile consilierilor din opozitie si a anuntat ca va avea o discutie cu ei in urmatoarele zile. Primarul a intervenit chiar la inceputul sedintei ordinare programata pe 21 decembrie, de la ora 10.00, pentru a-i convinge pe consilierii PSD sa voteze – de acesta data, ordinea de zi, asa incat sedinta sa poata avea loc iar cei doi consilieri supleanti de la PNL sa depuna juramantul.

Consilierii PSD au votat ordinea de zi in baza promisiunilor primarului. Ei au solicitat respectarea rezultatului alegerilor locale in distribuirea numarului de mandate in comisiile de specialitate dar si obligatia ca toti consilierii locali sa faca parte dintr-o comisie, in functie de competentele profesionale. In momentul de fata viceprimarul Cristian Ratoi nu face parte din nici o comisie desi este consilier local iar PNL are controlul si presedentia a trei comisii din cele patru.

Conform unor surse neoficiale primarul si consilierii PNL ar fi de acord sa cedeze presesentia Comisiei de Urbanism, dar fara sa renunte la un mandat, pentru a pastra in continuare controlul. Asadar PSD ar ruma sa aiba conducerea a doua comisii, Invatamant si Urbanism dar sa ramana cu acelasi numar de mandate. De asemenea consilierul PSD Vasile Haldan ar urma sa fie mutat din Comisia de Educatie in cea de Urbanism.
Mentionam ca la alegerile locale din septembrie 2020, PSD a castigat alegerile pentru Consiliul Local Pascani, la diferenta de cateva sute de voturi, dar a obtinut doar 8 mandate de consilieri, la fel ca PNL. In schimb in comisiile de specialitate liberalii au ocupat 10 mandate iar consilierii PSD 8, in loc sa fie impartite in mod egal.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI