3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Negocieri cu scandal privind soarta societății de apă și canal. Apa Vital vrea doar banii, nu si datoriile

Negocieri cu scandal privind aderarea efectiva a municipiului Pascani la Asociatia Judeteana de Apa si Canal. In cursul zilei de astazi, 18 noiembrie a avut loc o noua runda de discutii intre reprezentantii comisiei locale special infiintate si cei ai Asociatiei si operatorului Apa Vital SA Iasi.

intalnire ARSACIS

Cel mai important subiect a fost cel cu privire la preluarea creditului BEI de cca 5 mil de euro o data cu predarea serviciului local de apa si canal operatorului iesean. Dupa mai bine de 2 ore de dezbateri nu s-a ajuns la niciun rezultat, atat operatorul iesean, cat si cel din Pascani urmand sa afle de la finantatori de unde au contractat creditele de investitii, daca au voie sa cedeze respectiv sa isi insuseasca o asfel de datorie.

In acelasi context au fost reluate discutiile pe marginea celorlalte puncte sensibile si anume politica de majorare a preturilor, preluarea personalului, dar si realizarea unor investitii la Pascani prin intermediul master planului privind extinderea si reabilitarea retelelor de apa si canal in tot judetul pana in anul 2020. Nici pe aceste subiecte nu s-a ajuns la nicio concluzie, reprezentantii Primariei Pascani cerand garantii ca in retelele din municipiu vor fi investiti cca 13 mil de euro asa cum apare in cererea de finantare trimisa la UE.

Urmatoarea intalnire a comisiei de negociere va avea loc in cursul saptamanii urmatoare. La disctutiile de astazi au participat primarul, viceprimarul si secretarul Primariei Pascani, directorii sociatatii de apa si canal, reprezentantul ARSACIS – Paul Benes, precum si presedintele CA-ului de la Apa Vital, Mihai Dorus.

Mentionam ca municipiul Pascani a aderat la ARSACIS in septemnrie 2013, prin votul consilierilor locali, urmand ca pe parcurs sa fie stabilite conditiile de predare – primire a servicului de apa si canal din Pascani, operatorului din Iasi. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI