More

  Incredibila „viaţă de după”. Ce fel de lucruri poate face corpul omenesc trecut în nefiinţă | VIDEO

  Array

  Unii dintre specialişti spun că anumite funcţii ale corpului continuă să funcţioneze pentru minute, ore, zile şi chiar săptămâni după moarte. In primul rând creierul continuă să trimită semnale sub formă de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore după moarte. Sună ciudat, dar cercetătorii spun că „moartea nu poate opri organismul de la a face unele din lucrurile de care poate chiar vă bucuraţi cât sunteţi în viaţă”!
  Corpul nu produce mai mult păr sau unghii, dar ambele „cresc” în următoarele zile de după moarte. De fapt, pielea îşi pierde hidratarea şi se retrage, iar astfel este expus mai mult păr şi unghiile par mai lungi. Activitatea cerebrală poate lipsi aproape în totalitate, dar inima poate pompa în continuare. Dacă inima se opreşte pentru un minut, nu există respiraţie, iar persoana moare oricum, majoritatea doctorilor declară persoana decedată, deşi, tehnic, creierul lor funcţionează în continuare câteva minute.

  Acele minute
  Celulele din creier petrec acele minute zbătându-se după oxigenul şi nutrienţii necesari pentru a rămâne în viaţă, până în punctul când se lezează iremediabil, chiar dacă inima poate porni din nou. Acele minute până când distrugerile sunt iremediabile pot fi prelungite cu medicamentele potrivite, în anumite circumstanţe.
  Se spune că acest lucru oferă doctorilor şansa de salva, dar nimic nu este garantat. În timp ce lipsa circulaţiei sângelui poate ucide creierul în câteva minute, alte celule nu necesită o grijă la fel de delicată. Celulele pielii, ce iau contactul cu exteriorul, se hrănesc cu substanţe introduse prin procesul de osmoză, iar astfel pot rămâne vii pentru mai multe zile.
  Doar informativ
  În altă ordine de idei, tot cerecetătorii sunt cei care notează că deşi rigor mortis întăreşte muşchii, acest lucru nu se întâmplă decât la câteva ore după moarte. Imediat după moarte, muşchii se relaxează, de aceea oamenii urinează după ce mor! Corpul îşi relaxează anumiţi muşchi şi atunci lucrurile chiar…progresează. În cazul unui organism mort, tot procesul este ajutat de gazele produse în interiorul corpului.
  Unii dintre cercetători spun că, deşi sună oarecum înfricoşător toate aceste „date”, mulţi nevăzând folosul lor dacă nu mai eşti…în viaţă, este interesant, cel puţin din punct de vedere informativ! Ei adaugă că faptul că anumite funcţii ale corpului continuă să funcţioneze după moarte se poate adăuga miilor de informaţii, documentare, dovezi despre experienţe petrecute aproape de moarte şi raportate datorită progreselor ştiinţei medicale, astfel crescând resuscitarile oamenilor aflaţi în moarte clinică.

  EVZ

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Impozite locale 2021: Ce trebuie să știe persoanele fizice, în acest an, despre dările pentru clădiri, terenuri și mașini

  Cei care erau proprietari pe mijloace de transport, clădiri sau terenuri la sfârșitul lui 2020 trebuie să plătească în acest an impozit pentru fiecare...

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul. Decizia justiției a intrat în vigoare

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Tribunalului. Potrivit guvernului polonez, decizia va intra în vigoare imediat...

  Sâmbătă e mare sărbătoare. Să vă împăcați cu rudele! Se prăznuiesc Sfinţii Trei Ierarhi

  Pe 30 ianuarie, creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe Sfinţii Trei Ierarhi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul şi Sfântul Ioan Gură de Aur....

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp