16.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Muzeul din Pașcani expune la Roman

Aflați într-o strânsă colaborare cu muzeele din orașele învecinate, cu ce are mai bun, Pașcaniul va participa la o expoziție ce va avea deschiderea miercuri la Roman. Printre invitați se numără și cei din Piatra Neamț. Tema expoziției temporare și a simpozionului este – Lemnul de la meșteșug la artă.

Uneltele folosite în atelierele de tâmplărie – este tema ce o va prezenta muzeograful din Pașcani, Daniel Sava la cel mai recent eveniment pregătit la Complexul Muzeal din Roman, acolo unde invitați de onoare vor participa la simpozionul dedicat lemnului.

Pașcaniul va prezenta spre expoziție timp de o lună de zile câteva zeci de obiecte valoroase din patrimoniul Muzeului Municipal. Deschiderea va avea loc miercuri, 22 noiembrie începând cu ora 13:00 la sediul Muzeului din Roman – Casa dr Fălcoianu.

În aceeași zi vor fi prezenți și prof  Gh A. M. Ciobanu din Roman cu lucrarea – Lemnul moare în altar; pr dr Florian Aurel Țușcanu de la Parohia Sf Nicolae Trifești cu lucrarea – Arhitectura populară în lemn – unitate în diversitate și Relu Butnariu de la Muzeul de Istorie Roman cu – Ploșca – utilitate și decor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI