1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Motorul mai mare cu 0,3 centimetri cubi i-a adus o condamnare

Un sătean din Mirceşti s-a ales cu o condamnare pentru o diferenţă de cilindree de doar 0,3 centimetri cubi. Plimbarea l-a adus în postura de a fi judecat pentru conducerea fără permis a unui vehicul neînmatriculat.


În martie 2017, poliţiştii Secţiei 6 Rurale Paşcani l-au oprit pe Daniel Lungu, aflat la ghidonul mopedului Malaguti aparţinând fratelui său, întrucât circula fără cască de protecţie. În urma verificărilor, s-a constatat că Lungu nu poseda permis de conducere pentru categoria AM.

În plus, mopedul avea o capacitate cilindrică de 49,3 cmc, situaţie care impune atât deţinerea permisului de conducere, cât şi înmatricularea vehiculului, ceea ce nu era cazul. Pentru fiecare din cele două infracţiuni de care a fost acuzat, Lungu a fost condamnat la câte 9 luni de închisoare, rezultând o pedeapsă finală de un an de închisoare.

Magistraţii Judecătoriei Paşcani au luat în calcul faptul că pedeapsa rezultantă este relativ mică, iar Lungu nu mai fusese condamnat anterior, aşa că au decis amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa poate fi încă atacată cu apel.

Sursa ZDI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...