3.1 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

“Monica rezolva tot”, noi cazuri de escrocherie! Surse: Cand a fost in puscarie, ar fi ramas salariata Primariei

Lista victimelor inselate de salariata Primariei Pascani, Monica Oneata, este tot mai mare. Dupa ce saptamana trecute BIT TV a prezentat cazul unei tinere absolvente de facultate careia i s-a promis un post la Registratura institutiei, in schimbul sumei de 1500 euro si inca 1000 lei pentru actele de angajare, tot mai multe persoane reclama ca au fost pacalite de aceeasi persoana.

O familie de tineri din suburbia Lunca, dar care sunt plecati la munca in straintate, sustine ca i-a achitat salariatiei Primariei suma de 2100 de euro si inca 2500 lei pentru a obtine autorizatiile pentru casa si gaz metan. Au fost trei tranzactii, doua in primavara acestui an, de 1000 respectiv 1100 euro, bani trimisi in contul fiicei sale si inca 2300 lei dati direct, luna trecuta. Reteta a fost aceeasi! Salariata Primariei a garantat ca va obtine autorizatiile si actele necesare, in schimbul banilor primiti, dar nu s-a tinut de promisiune, au mai spus cei doi tineri.

O alta persoana inselata de curand este o femeie cu probleme sociale. Ea a fost abordata de Monica Oneata cu promisiunea ca ii poate face rost de o repartitie pentru o locuita sociala, la blocul Primariei. In schimb i-a cerut 1000 de euro. Banii au fost achitati in vara acestui an dar problema nu a fost rezolvata. In cele doua cazuri prezentate victimele nu au facut inca plangere la Politie. Deocamdata asteapta sa isi recupereze banii, conform promisiunilor primite.

Pana cand procurorii si judecatorii vor dispune masurile legale necesare pentru inselaciune si trafic de influenta, Monica Oneata isi continua, nestingherita, activitatea la Registratura Primariei, dupa cateva zile de concediu. Primaria Pascani nu a confirmat ca a inceput sau urmeaza sa aiba loc si o ancheta administrativa pentru a se clarifica daca in institutie este sau nu o retea infractionala care se ocupa de angajari si obtinerea unor documente, in schimbul unor sume de bani.

Reprezentantii administratiei loale sustin ca nu au primit nici o reclamatie, ca dezaproba ferm astfel de fapte si ii incurajeaza pe pascaneni sa faca reclamatii la Politie sau Parchet.

De asemenea secretarul general al Primariei, a transmis un mesaj in care se arata ca salariatii Primariei se delimiteaza de faptele colegei lor iar pascanenii sunt rugati sa nu mai incerce rezolvarea problemelor prin astfel de moduri, ci sa urmeze calea legala si sa reclame la Politie daca au fost inselati. Irina Jitaru a mai spus ca obtinerea documentelor solicitate nu este conditionata de primirea unor sume de bani, cu exceptia taxelor legale.

“Functionarii publici si personalul contractual din cadrul Primariei municipiului Pascani se delimiteaza total de actiunile d-nei Oneata Monica. Fac apel la cetatenii municipului Pascani sa nu mai incerce rezolvarea problemelor sau eliberarea documentelor in astfel de moduri,ci sa urmeze calea legala,aceasta fiind de altfel si singura prin care pot ajunge in posesia documentelor eliberate de Primaria municipiului Pascani. Obtinerea oricarui documrent nu este conditionata de primirea nici unei sume de bani, cu exceptia taxelor legale,ci doar de existenta documentor necesare,conform legii. Deasemenea,sfatuiesc pe toti cei care au fost inselati sa se adreseze deindata organelor competente.”

Surse: Cand a fost in puscarie, ar fi  ramas salariata Primariei

Femeia nu este la prima inselaciune. Pe 9 septembrie a.c. BIT TV a prezenta un alt caz, o alta victima. Vasile Secara din Pascani i-a dat aproape 30 000 lei in schimbul promisiunii ca va reuși sa obțină actele necesare pentru construirea unei case pe un teren aflat in extravilanul municipiului. Si in acest caz victima a depus plangere penala. Banii au fost recuperati imediat dupa difuzarea stirii. La acea vreme primarul municipiului a ridicat din umeri si a spus ca nu are ce sa faca.

Mentionam ca Monica Oneata a fost condamnata si reținută in anul 2009 pentru a executa trei luni de pușcărie pe motiv ca a furat din casierie Primăriei 17 000 lei, in anii 2003- 2004, atunci când era casierul instituției.

Conform unor surse neoficiliate in acesta perioada nu i-ar fi incetat contractul de munca, conform prevederilor legale si ar fost trecuta, in continuare in statele de plata, desi era in dupa gratii. Reprezentantii Primariei au refuzat sa confirme sau sa infirme aceasta informatie.

Femeia nu a fost de gasit pentru un punct de vedere si nu mai raspunde la telefon.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI