3.1 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021
Array

Mită de 5.000 de euro pentru o autorizaţie. Bărbatul a fost prins în flagrant!

C.P. Un bărbat din judeţul Iaşi a fost prins în flagrant, ieri, la scurt timp după ce ar fi oferit mită unui funcţionar public. Bugetarul a fost cel care l-a denunţat pe ieşean, el fiind tentat cu 5.000 euro pentru a-i elibera fraudulos o autorizaţie.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), bărbatul care ar fi oferit mită, o persoană fără vreo calitate specială, C.I., este acuzat de trafic de influenţă, şi a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă. „În fapt, la data de 21.09.2017, echipa operativă constituită din lucrători ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi Centrul Operaţional 1 Iaşi, sub coordonarea pro­curorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tri­bunalul Iaşi, a organizat şi realizat ac­ţiunea de prindere în flagrant a lui C.I. în timp ce oferea unui funcţionar din cadrul Primăriei unui oraş din judeţul Iaşi, denunţător în cauză, suma de 22.500 lei (echivalentul sumei de 5.000 euro)“, au transmis reprezentanţii DGA.

În schimbul banilor, funcţionarii ar fi trebuit să emită o autorizaţie de funcţionare, fără îndeplinirea condiţiilor legale, pe numele unui agent economic pentru care inculpatul şi-a traficat influenţa, au mai arătat anchetatorii. Aceştia au mai precizat că funcţionarul în cauză a depus denunţ după ce iniţial i s-a propus o mită de 2.000 de euro, după care de 3.000 de euro, pentru ca, în final, să i se promită 5.000 de euro.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

Mesaje de Sfântul Nicolae 2021. Urări amuzante și felicitări de trimis celor dragi

Pe 6 decembrie este prăznuit Sfantul Nicolae, ocrotitorul marinarilor și al copiilor. Astăzi, sute de mii de români...

Piesa „All I Want for Christmas is You” a primit statutul oficial de „diamant”. S-a vândut în 10 milioane de exemplare

Dar de preţ pentru Mariah Carey, înainte de Crăciun: celebrul ei cântec "All I Want for Christmas...

Un tânăr teribilist la volanul unui BMW a făcut prăpăd la Hârlău! A scăpat bolidul de sub control şi s-a răsturnat după ce a...

Un accident rutier grav s-a produs seara trecută între două autoturisme. Accidentul a avut loc în orașul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI