16.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Ministrul Daea felicită Kosarom

Ministrul Daea felicită Kosarom

Ministrul agriculturii Petre Daea s-a declarat surprins și mulțumit de cum arată o parte din fermele din județul Iași. El a felicitat conducerea grupului de firme Kosarom pentru condițiile de creștere a puilor și mai ales investițiile făcute de societate. Acestea au avut loc în cadrul unei vizite în județul Iași, ocazie cu care a participat și la deschiderea anului universitar la USAMV.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Vizita din județul Iași a ministrului agriculturii, Petre Daea a fost una plăcut surprinsă pentru ales. Alături de autoritățile județene, a mers în vizită la pas prin ferme zootehnice, putând să contastate ritmul de modernziare a agriculturii. De pe lista nu a lipsit ferma de pui ce aparține de Grupul Kosarom. Directorul i-a vorbit despre investițiile făcute la firma din comuna Ion Necule din apropiere de Târgu Frumos.

“Ne aflăm într-o hala unde sunt crescuți puii de carne. În acest moment e vedeți aici sunt pui ce au 14 zile și cântăresc 580 de grame. Ei sunt lăsați până ajung la greutatea de 2.600 grame, timpul de creștere fiind de 41 de zile. Mortalitatea este foarte redusă, iar consumul de mâncare este raportat la tendințele mondiale.” a spus directorul Kosarom.

Ministrul a fost dus într-o hală nou, unde sunt echipamente de ultimă generație, de la ventilație și temperatură până la modul de hrănire a puilor.

Ministrul a rămas uimit de dotările fermei și a felicitat conducerea grupului de firme pentru modul cum gestionează situația.

Ministrul Petre Daea a vizitat și alte ferme alături de prefectul județului Marian Șerbescu. De asemenea, prezența alesului la Iași a fost și pentru a participa la deschiderea oficială a anului universitar și a unui nou cămin pentru studenți în campusul Universității de Științe Agronomice „I. Ionescu de la Brad”.

Menționăm că la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ s-au deschis oficial porțile pentru noul an universitar, aceasta fiind din nou prima universitate din ţară care începe cursurile din anul 2017 – 2018.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Testele de salivă pentru elevi au ajuns la Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași a primit, ieri, 100.000 de teste de salivă pentru depistarea Covid. Acestea vor...

50.000 euro pentru intretinerea liniilor de cale ferata dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos

A fost scoasa la licitatie intretinerea caii ferate dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos...

Pe unde e bine să nu te afli în minivacanța de Ziua Națională a României. Harta care îți arată că poluarea este peste limita...

Poluarea poate fi verificată printr-o hartă, în timp real Echipa uRADMonitor cred în construirea a ceva care contează....

Ce s-a întâmplat cu “fata afgană”, care a ajuns pe coperta National Geographic și a devenit o imagine-simbol

"Fata afgană" cu ochi verzi, care a ajuns celebră în toată lumea după ce a apărut pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI