1.4 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Ministerul Mediului cere urgentarea închiderii depozitului din Hîrlău

În cadrul vizitei avute ieri la Iaşi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a subliniat importanţa închiderii cât mai rapide a depozitului de deşeuri neconfirm din Hîrlău, astfel încât România să evite un nou motiv de infrigement şi penalizări * totodată, ministrul Mediului va lansa un program de educaţie pentru tineri, în scopul conştientizării colectării selective a deşeurilor.

Situaţia depozitului neconform de la Hîrlău a intrat în atenţia ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, care a vorbit ieri la Iaşi de paşii rămaşi pentru punerea în mişcare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a dat asigurări că va aloca fonduri din bugetul judeţului pentru închiderea depozitului, cu 90% din lucrările programate pentru finalizare. Conform unui raport aprobat recent în plenul CJ Iaşi, termenul de finalizare a acestei etape este octombrie 2018, pentru eliminarea problemelor legate de nefinanţarea lucrărilor. „Mă bucur că domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi a rezolvat problema şi a găsit soluţia pentru ca depozitul de deşeuri municipale de la Hîrlău să poată să fie închis iar România, pe această speţă, să nu aibă procedură de infrigement. Cunoaştem că din cauza unor fenomente meteorologice extreme, acest depozit care nu a fost proiectat conform normelor în vigoare, dealul s-a surpat şi a trebuit găsită altă soluţie. Prin investire de bani de la CJ acest depozit neconform în procedură de infrigement, am promisiunea că va fi finalizat anul viitor. Domnul preşedinte Maricel Popa şi consilierii judeţeni şi-au luat responsabilitatea că undeva la începutul lunii iunie-iulie, acesta va fi finalizat”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la Iaşi.

 

Continuarea pe Evenimentul

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI