Absolvenţii de liceu au răsuflat astăzi uşuraţi după ce au văzut notele de la probele din cadrul examenului de Bacalaureat. Procentul de promovabilitate în judeţul Iaşi, este al treilea pe ţară şi cel mai mare din ultimii ani, de 82,91 %. Chiar şi aşa, o parte din candidaţii din municipiul Paşcani au spus că vor face contestaţii, deoarece se aşteptau la note mult mai mari.

Aşteptarea a luat sfârşit pentru viitorii studenţi. Astăzi au fost afişate notele la examenul de Bacalaureat. Candidaţii nu s-au mai îngrămădit la şcoli pentru a se vedea pe liste, asta deoarece majoritatea dintre ei s-au uitat pe internet pentru a-şi vedea rezultatele. Cei care au ieşit totuşi din case, spun că vor face contestaţii, pentru că se aşteptau la note mai mari.

Chiar dacă media de la Bacalaureat nu contează la şcoala unde vrea să îşi continue studiile, o adolescenta spune că îşi va cere drepturile şi vrea că lucrarea ei să fie reevaluată. Ar fi făcut mult mai mult, iar nota nu este pe măsura aşteptărilor.
Potrivit datelor trimise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, procentul de promovabilitate este cel mai mare din ultimii ani, şi anume de 82.91%. Din cei peste 4.900 de candidaţi înscrişi, aproape 3.900 au reuşit să obţină o notă de trecere. Cele mai multe medii sunt cuprinse între 8 şi 8.99, iar judeţul Iaşi ocupă locul 3 la nivel naţional în ceea ce priveşte reuşita la Bacalaureat.
Lista completă o puteţi vedea pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Slider
loading...