8.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021

Mars al tacerii prin Pascani, de Ziua Mediului. Scolile pascanene s-au mobilizat pentru combaterea poluarii – FOTO

Mars al tacerii prin Pascani, de Ziua Mediului. Scolile pascanene s-au mobilizat pentru combaterea poluarii

Sute de elevi de la scolile din municipiul Pascani au mers astazi prin oras intr-un mars al tacerii, de Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator. Cu pancarte, baloane si tricouri inscriptionate, adolescentii, impreuna cu profesorii si directorii de la unitatile de invatamant, au mers prin oras si au trecut pe la fiecare partener din proiect. Plecarea a fost data de la Colegiul Sadoveanu, iar prima oprire a fost in fata Liceului Economic Nicolae Iorga.

Apo au trecut pe la Scoala Iordache Cantacuzino, pe strada Stefan cel Mare, Esplanada, Liceul Mihai Busuioc, Miron Costin, Colegiul Unirea, Soseaua Neamtului, iar la final, s-au adunat cu totii in piateta din fata Casei de Cultura Mihail Sadoveanu.

Directoarea de la Sadoveanu, Serban Genoveva, a mers alaturi de adolescenti si a promovat tema din acest an a evenimentului, „Combaterea poluării cu plastic”. La fel si profesori de la celelalte scoli.

Mentionam ca Ziua Mondială a Mediului Inconjurător este aniversată, în fiecare an, la 5 iunie. Cu acest prilej, în peste 100 de ţări sunt organizate manifestări pentru conştientizarea populaţiei privind problemele de mediu.

Marcarea acestei zile reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care Organizaţia Naţiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO | Sezonul murăturilor. Legume proaspete în piața Deal din grădina unui producător local, de la intrarea în Pașcani

Este sezonul muraturilor si timpul potrivit pentru pregatirea camarii pentru iarna. Pietele agroalimentare din municipiul Pascani s-...

Ansambluri din Hărmănești și Tătăruși, la Ateneul Național Iași

Doua ansambluri folclorice din preajma municipiului Pascani vor evolua pe scena Ateneului National din Iasi, in cadrul...

VIDEO | Ziua și furtul din societăți la Pașcani. Rucsac furat dintr-un coafor de pe strada Moldovei, de un adolescent

Ziua si furtul din societati comerciale in municipiul Pascani. Luni, 21 septembrie, inca o persoana a postat...

Profesori de la Unirea, mobilitate în Spania

Sase profesori de la Colegiul Unirea din municipiul Pascani s-au perfectionat in rezolvarea conflictelor ce apar intre...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI