Preţul serviciilor de apă şi canalizare va creşte de la începutul lunii viitoare. Decizia a fost luată astăzi în şedinţa Adunarii Generale a ARSACIS, la solicitarea majorităţii primarilor şi este valabilă pentru toate localităţile care fac parte din asociaţia judeţeană de apă şi canalizare.

De la 1 iulie facturile primite de la Apavital vor fi mai mari, de la 6,26 lei la 6,72 lei pentru fiecare mc de apă furnizată şi canalizată. Măsură a fost aprobată prin vot de 53 de Consilii Locale din judeţ şi de alte zece prin acord tacit, din cele 71 de unităţi administrativ – teritoriale branşate la reţelele publice de utilităţi, conform precizarilor facute de Paul Benes, directorul executiv al asociatiei.
Printre localităţile care au dat mandat pentru majorarea preţului la apă şi canalizare se număra Pascaniul, Târgu Frumos şi Hârlău în timp ce municipiul Iaşi a preferat să îşi dea acordul tacit, fără votul consilierilor. De asemenea Consiliul Judeţean a evitat să aprobe o astfel de majorare până când administratiile locale din judeţ nu vor decide în acest sens. Demersul a fost făcut la solicitarea unor primari mai ales de comune cu scopul majorării fondului de investiţii din care să fie extinse reţelele de apă şi canalizare.
La Paşcani proiectul a fost aprobat doar de consilierii PSD pe motiv că municipiul are nevoie de investiţii pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Este vorba despre o finanţare din fonduri europene de 13 milioane de euro iar lucrarile ar urma să înceapă cel târziu în primăvara anului viitor şi alte investiţii mai mici din fondurile proprii ale societăţii.

Slider
loading...