Slider

Alunecările de teren provocate de precipitaţii în lunile octombrie şi noiembrie 2016 au izolat mai multe familii după ce un drum comunal a fost afectat aproape în întregime, iar curţile oamenilor au fost inundate.

În comuna Valea Seacă primăria a început deja demersurile pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de-a lungul râului Recea din satul Topile. Tronsonul afectat de inundaţiile şi alunecările de teren din perioada 12 octombrie – 8 noiembrie 2016 se întinde pe aproximativ 250 de metri. „Alunecările se datorează antrenării terenului de apele pârâului Recea şi a celor provenite din precipitaţii. În prezent, drumul este întrerupt pe malul stâng, alunecările extinzându-se şi spre proprietăţi particulare. Zona este afectată de fenomene de alunecare şi surpări de terenuri care se datorează torentelor formate din scurgerile de pe versanţi. În satul Topile, pe malurile pârâului Recea, pericolul de distrugeri materiale este mai mare, afectând gospodăriile cetăţenilor şi terenului agricol. Reabilitarea drumului prezintă importanţă deosebită deoarece asigură accesul locuitorilor la celelalte căi comunale şi judeţene şi, prin urmare, la centrele economice, sociale şi culturale din preajma localităţii, dar şi la obiectivele de interes local”, au explicat reprezentanţii primăriei.

În satul Topile, un pericol de inundaţii îl prezintă şi pârâul Dealul Stoicii, care în perioade de precipitaţii adună cantităţi mari de apă de pe dealuri, revărsându-se peste sat şi inundând curţile oamenilor de pe DC 126.
Valoarea estimată pentru lucrările de reabilitare a zonei afectate de alunecări de teren şi inundaţii în satul Topile este de 1,8 milioane lei, proiectul fiind deja scos la licitaţie de primărie.

Sursa Evenimentul

Slider
loading...