12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Luni incepe Evaluarea Nationala. Scolile sunt pregatite pentru mii de elevi care vor sustine examenele

Luni incepe Evaluarea Nationala. Scolile sunt pregatite pentru mii de elevi care vor sustine examenele

Doar un week-end ii mai desparte pe cei peste 8.000 de elevi din judetul Iasi, de examenele din cadrul Evaluarii Nationale. Testarile vor debuta, luni, 11 iunie, cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Elevii înscriși se vor prezenta în centrele de examen, în intervalul orar 8.00-8.30, cu un act de identitate. Miercuri, 13 iunie, va avea loc testarea la Matematica.

Potrivit unui comunicat de presa, trimis de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, toate unitatile de invatamant sunt pregatite si vor oferi conditii optime tuturor candidatilor.

Probele scrise durează 120 de minute, iar pentru elaborarea lucrării scrise elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor și a desenelor elevii pot folosi creionul negru. Pentru proba scrisă la matematică elevii pot utiliza instrumente de desen. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională, drept pentru care este foarte important ca fiecare elev să ajungă în clasă în dimineața probei înainte de ora 8,30 și să verifice cu o zi înainte listele ce vor fi afișate la școală, pentru a ști exact în ce sală a fost repartizat” au precizat reprezentantii inspectoratului.

A fost asigurat numărul optim de săli în care se susțin probele, acestea fiind dotate cu mijloace de supraveghere audio-video, ca și în anii precedenți. Supravegherea este asigurată, de asemenea, pentru fiecare sală, de câte doi profesori asistenți, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.

În perioada de pregătire a Evaluării Naționale au fost informați furnizorii de energie electrică, telefonie și de internet că în perioada 11 – 13 iunie 2018, în unitățile de învățământ din întreg județul se desfășoară evaluarea națională. Au fost semnate protocoale de colaborare între I.S.J. Iași și Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, din cadrul Jandarmeriei Române, Poliției Municipiului Iași și Poliţiei Locale Iaşi pentru păstrarea ordinii publice în proximitatea unităților de învățământ, în zilele cu probe scrise și pentru securitatea transportului lucrărilor scrise către Centrele de Evaluare. Și în acest an tezele vor fi evaluate în alt județ, iar notele obținute vor fi afișate de către M.E.N., conform calendarului, în data de 19 iunie.

Numărul de telefon verde al I.S.J. Iași – 0800 816 232 – este și în această perioadă la dispoziția celor ce doresc să își clarifice aspecte legate de examen.

Mentionam ca la nivelul județului Iași sunt organizate 178 de Centre de Examen, din care 55 în mediul urban și 123 în mediul rural.

 

Calendarul Evaluării Naționale:

11 iunie 2018 – Limba şi literatura română – probă scrisă

13 iunie 2018 – Matematică – probă scrisă

19 iunie 2018 – Afişarea rezultatelor inițiale (până la ora 12.00)

19 iunie 2018 – Depunerea contestaţiilor (orele 14.00 – 19.00)

20-22 iunie 2018 – Rezolvarea contestaţiilor

23 iunie 2018 – Afişarea rezultatelor finale după contestații

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI