Administratia locală din Pascani întâmpina dificultăţi în lucrările de modernizare a străzii Gării. Constructorii au depistat probleme mari la reţelele de apă şi canalizare iar tot mai mulţi locuitori din zona au depus cereri pentru realizarea sau modificarea unor branşamente, mai ales în zonele care au fost inundate.

Pentru a găsi o soluţie, astăzi a avut loc o şedinţă de lucru la care au participat atât constructorii cât şi reprezentantii operatorului judeţean de apă şi canalizare şi cei de la Inspectoratul Judeţean de Construcţii Iaşi. A fost prezent şi primarul Dumitru Pantazi deşi se afla în concediu de odihnă.

În urma discutiilor ApaVital a acceptat să facă investiţiile necesare în reţelele de apă şi canalizare din bugetul propriu al societăţii. Lucrările vor avea loc atât pe strada Gării cât şi pe străzile Eugen Stamate şi Mihail Kogalniceau.

Vor fi înlocuite 6 km de conducte şi vor fi realizate branşamente separate pentru fiecare casă şi scara de bloc din zona Gării precum şi cămine pentru instalaţiile de apă. Investiţia este estimate la 5,9 milioane de lei şi urmeaza să fie finalizata până la sfârşitul lunii august.
Contractul de lucrări pentru asfaltarea și modernizarea străzii Gării din Pașcani a fost semnat cu societatea Eky Sam. Se vor turna două straturi de asfalt, iar trotuarele vor fi modernizate cu borduri şi pavele, pe o distanţă de peste 3 km. Investiţia este estimată la 4,5 milioane de lei, cu finanţare din bugetul local şi eventual din fonduri guvernamentale.

Slider
loading...