Administratia locala din Deleni a aprobat in ultima sedinta de Consiliu Local, marirea suprafetei de intravilan. Mai exact, zona pentru construit a devenit mai mare cu cinci hectare, iar terenul a fost deja impartit in loturi pentru locuri de casa. S-au facut carti funciare si toate documentatiile necesare pentru constructii, pentru cei care isi doresc sa se stabileasca in comuna.

Tinerii din Deleni care isi doresc sa se stabileasca in comuna au de curand, noi posibilitati. Administratia locala a hotarat in ultima sedinta de Consiliu Local, ca o suprafata de circa cinci hectare de extravilan sa treaca in intravilanul comunei. Aceasta schimbare a fost facuta pentru cei care vor sa concesioneze teren de la Primarie, pentru locuri de case.

 
In zona s-au facut carti funciare si toate documentatiile toate necesare pentru amenajarea unor noi gospodarii.
Alesii locali spun ca marirea intravilanului este o prioritate pentru localnici. Daca li se ofera anumite facilitati pentru a-si construi o casa, tinerii nu ar mai pleca din comuna.
In urmatoarea sedinta de Consiliu Local, ar urma sa se faca si alte propuneri pentru identificarea unor noi locuri de case, in zone unde exista legatura cu drumurile nationale si judetene.

 
Mentionam ca in comuna Deleni, in cele sase sate, traiesc circa 10.000 de locuitori, o populatie mai mare decat cea din orasul Podu-Iloaiei si aproape cat cea din Targu-Frumos, conform datelor de la recesamantul din 2011.

Slider
loading...