1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Locuri fruntase pentru elevii din Pascani si comunele apropiate la un concurs de jocuri in limba franceza

Locuri fruntase pentru elevii din Pascani si comunele apropiate la un concurs de jocuri in limba franceza

Elevii pascaneni, dar si din comunele apropiate municipiului au demonstrat ca iubesc franceza si mai ales jocurile in aceasta limba straina. Liceeni s-au clasat pe primele locuri la Concursul interjudetean “Jeu par le francais”, editia a V-a, ce a avut loc ieri, 10 mai, la Colegiul National Emil Racovita din Iasi.

Cele mai multe premii au fost obtinute la sectiunea Interpretare vocala, unde pe locul I, s-au clasat Ioana Mara Costan, clasa a VII-a, de la Liceul Miron Costin Pascani si Catalina Gurgu, clasa a IX-a de la Liceul Teoretic Bogdan Voda Halaucesti.

MUSCALU Luiza Ștefania VII Școala Muncelu de Sus Muncelu de Sus INTERPRETARE VOCALĂ – locul II

AMUHAIA Daria Maria II Liceul Teoretic M. Costin Pașcani INTERPRETARE

VOCALĂ – locul III

PUIU Ana Maria IX Liceul Teoretic M. Costin Pașcani INTERPRETARE

VOCALĂ – locul III

CIURLICA Bianca XI Liceul Teoretic M. Costin Pașcani INTERPRETARE

VOCALĂ  – MENȚIUNE

La sectiunea scurt-metraj, locul I  a mers tot la Liceul Miron Costin Pascani, pentru elevii Codrin si Mihnea Haratu (vezi aici clipul) , iar cel de-al doilea loc a fost obtinut de Silviu Zagan, Vlad Rusu si Iasmina Hritcu Mesenschi (vezi aici clipul).

Inca doua premii au ajuns la liceenii de la  Colegiul Sadoveanu, la sectiunea Monolog cu subiect la prima vedere. Locul I a fost obtinut de Daniel Gheorghiu din clasa a IX-a si Andreea Bostan din clasa a IX-a a obtinut locul al III-lea.

Comunicat de presa Liceul Miron Costin: Joi, 10 mai, a avut loc la Colegiul National « Emil Racoviță » Iasi  a V-a ediție a  concursului interjudețean Jeu par le français, organizat de Asociația Română a Profesorilor de limba franceză, ARPF si  a reunit zeci de elevi și profesori într-o întrecere în limba franceză desfășurată pe mai multe secțiuni : recitare, monolog la prima vedere, monolog cu subiect cunoscut, interpretare vocală, interpretare dramatică, joc de rol, scurt metraj și imagine comentată.

Elevii de la Miron Costin au venit cu premii frumoase care demonstrează pasiunea pentru limba franceză, la care se adaugă talentul  nativ pentru muzică și teatru.

La sectiunea Scurt metraj, Codrin Hărățu, clasa a XI-a, coordonat de prof. Elena Dăscălița și Mihnea Hărățu,clasa a X-a, coordonat de prof. Alice Loghin au obținut Premiul I.

La secțiunea Interpretare vocală  Mara Costan,clasa a VII-a,  coordonată de prof. Gabriela Hrițcu a obținut premiul I. La aceeași secțiune, elevele  Daria Amuhaia, Ana-Maria Puiu și  Bianca Costan, coordonate de Gabriela Hrițcu, Ionela Pîrlog și Elena Dăscălița au obținut premiul al III-lea, iar Bianca Ciurlică mențiune, prof. coordonator Ionela Pîrlog.

La secțiunea Recitare, Giulia Teșu, Sabina Radu au obținut premiul I,  Alice Dominte, Paul Ghervasă, premiul al II-lea, Victor Rotariu și Anca Pavăl, premiul al III-lea. Mențiuni la această secțiune au obținut : Matei Apăvăloaei, Vlad Băiceanu, Alice Florea, Maria Ghilan, Maria Medeea Mitescu, Anastasia Timofte și Daria Apăvăloaiei. Toti acești elevi de la clasele I-IV au fost coordonați de d-na prof. Gabriela Hrițcu.

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ministrul Dezvoltării, întalnire cu primarii pentru proiectele de investiții

Tolba cu promisiuni privind proiectele de investitii in judetul...

Neînțelegeri privind locurile de parcare în spatele blocului Crizantema din Pașcani

Neintelegeri privind locurile de parcare intre locatari si unii...

Tineri prinși cu mașina furată, într-o benzinărie din Pașcani – VIDEO

Patru tineri ce au furat o masina de teren...

Anul Nou pe vechi, în Pașcani, Târgu Frumos și localitățile din apropiere. Festival de datini la Drăgușeni – FOTO

Este mare sarbatoare in aceasta seara pentru crestinii ortodocsi...