15.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Linguri, linguroaie si polonice, sambata la Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu”

“Nu exista popor in lume caruia sa nu-i fie sfanta traditia obiceiurilor stramosesti”, a scris economistul Dionisie Pop Martian in “Analele economice”.
In acest sens, Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani, va fi gazda sambata 17 noiembrie 2012, incepand cu ora 11.00, unui eveniment cu titlul “Simboluri si Traditii in Spatiul Moldovenesc” in care vor fi expuse obiecte traditionale cum sunt linguri, linguroaie si polonice.

Programul de desfasurare este urmatorul: la ora 11.00, va avea loc deschiderea expozitiei in care vor cuvanta oficialitatile locale si organizatorii. Acest moment va fi urmat de prezentarea expozitiei de catre etnograful Marcel Lutic, dr Tudor Diaconescu si muzeograful Dana Calistru. Urmeaza un alt moment numit “portrete de mesteri polpulari”, vor prezenta: Florin Cramariuc din Suceava, Stefan Grigoriu de la Targu-Neamt, Viorel Marian de la Falticeni, Maricel Apalaghiei din Hulub-Dangeni, Botosani, Valentina Acasandrei din Iasi, Lucica Ciobanu din Baltati, Vasile Neamtu din Nemtisor si Mircea Mihailescu din Harlau.

La acest vernisaj sunt invitati dr. Tudor Diaconescu si etnograful Marcel Lutic. Expozitia este organizata de catre Muzeul Municipal Pascani in colaborare cu Primaria Municipiului Pascani, Casa de Cultura si Biblioteca Municipala si are urmatorii colaboratori: Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Muzeul Etnografic al Moldovei, Complexul Muzeal Neamt, Muzeul de Istorie Roman, Complexul Muzeal Judetean “Iulian Antonescu” Bacau si Asociatia Mesterilor Populari din Moldova.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI