More

  Limbi străine predate de elevi. O oră locul la catedră a fost ocupat de adolescenții pasionați de limbile moderne

  Array

  Un mod inedit de învăţare a limbilor străine la un liceu din Paşcani. Elevii de la Colegiul Tehnic CF ”Unirea” au fost profesori pentru colegii lor şi în câteva minute au încercat să îi înveţe cele mai uzuale expresii în italiană, franceză, engleză, spaniolă sau germană. Activitatea a avut loc ieri, 27 septembrie începând cu ora 11.30 la instituţia de învăţământ.

  Prima care a spart gheaţa şi şi-a învăţat colegii câteva cuvinte în limba rusă a fost Lucia din Republica Moldova. Tânăra a început cu prezentarea alfabetului chirilic specific acestei limbi după care i-a provocat pe adolescenţi să se prezinte în rusă.

  O altă adolescentă a fost profesoară de limba germană pentru câteva minute. Raluca şi-a învăţat colegii să salute în funcţie de momentele zilei dar şi expresii uzuale din Germania.

  Şi cântecele au avut menirea să îi înveţe pe tineri mai multe limbi străine. O melodie despre dragoste tradusă în mai multe limbi a fost cântată în cor de elevii şi profesorii prezenţi în sală.

  La sfârşitul activităţii, elevii şi profesorii au susţinut un test audio, la finalul căruia fiecare a primit un certificat lingvistic valabil o zi pe care s-a trecut calificativul obţinut.

  Reamintim că la începutul acestei săptămâni şi elevii Liceului Tehnologic “M. Busuioc” au învăţat expresii uzuale în mai multe limbi europene. Vedeta “orei” altfel de limbi străine a fost Cenuşăreasa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp