8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

LECTIE DE PATRIOTISM LA SCOALA TOPILE

COMUNICAT DE PRESA: Pe 18 mai 2018, s-a desfășurat Cercul Pedagogic al Invățătorilor, tema abordată fiind “Dezvoltarea atitudinii patriotice la școlarii mici. Centenarul Marii Uniri”.
Activitatea, deosebit de amplă, a cuprins o suită de momente dedicate marilor evenimente, ce au marcat istoria țării, culminând cu înfăptuirea Marii Uniri din 1918: elevii claselor primare au parcurs, sub îndrumarea doamnelor învățătoare Mihaela Lipovanu, Liliana Sandulescu, Maricica Adavidoaei, Maria Baiceanu și Gabriela Irimia, o serie de aplicații practice în cadrul unui concurs tematic, cu titlul “Suflet de roman!” Echipele mixte, intitulate sugestiv, Moldova, Transilvania și Țara Românească, au îndeplinit sarcinile de lucru, au recitat și interpretat poezii și cântece patriotice, reușind sa facă asistența să vibreze la unison, în adieri de stegulețe tricolore. Programul a continuat cu alocuțiunea d-lui colonel în rezervă, Dumitru Pirlog, fost elev al școlii, care și-a amintit cu drag de anii petrecuți în Școala Topile, dar și de activitatea militară a domniei sale, din diferite misiuni în țări, fie din Africa sau din Asia. Poveștile, adevărate de această dată, au impresionat copiii dar și adulții prezenți – nu oricând avem ocazia să ni se împărtășească din trăirile și sentimentele unui erou în viață.
Un alt fiu al satului, mai tânăr, dar cu o capacitate la fel de mare de a impresiona, a fost Emanuel Baiceanu. Prezența scenică impecabilă, costumul popular autentic și vocea puternică și melodioasa, interpretând cântece populare, au stârnit emoție și încântare.
“Zorile junior” și “Zorile” Școlii Topile, cele două ansambluri de dansuri folclorice, instruite și
coordonate cu măiestrie de Alexandru Gambuta, topilean get beget, au încheiat programul artistic în ropote de aplauze și aprecieri binemeritate.
“Formarea conștiinței și conduitei patriotice la copiii de vârstă școlară mică”, referatul susținut în final, a încununat activitatea propusă de cadrele didactice ale Școlii Topile, marcând, într – o
manieră plina de încărcătură emoțională, anul Centenarului.
Mulțumim tuturor dascălilor din unitățile arondate și d-nei învățătoare Gabriela Apetroaie responsabila cercului, pentru prezenta la acest eveniment important din viața școlii noastre, dlui director, prof Daniel Pintilie, pentru sprijinul acordat!

Prof. Oana Stavarache, consilierul educativ al Școlii Topile

DE LA ACELAȘI AUTOR

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Orașul Hârlău, localitățile Pârcovaci și Maxut (parțial) rămân fără apă joi

Lucrări de igienizarea a rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI