0.8 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Le merge din ce în ce mai bine: Unii parlamentari ieşeni şi-au crescut veniturile cu 30%

Array

Parlamentarii ieşeni şi-au actualizat declaraţiile de avere. Unii deputaţi şi senatori ieşeni au câştigat în 2014 venituri lunare medii de peste 5.000 euro.
Faţă de anul trecut, în cazul unora, modificările sunt semnificative, dar există şi situaţii în care declaraţiile sunt trase la „indigo“. Un deputat a împrumutat unui apropiat 90.000 euro, iar doi parlamentari au câştigat afaceri cu statul de circa 80.000 euro, în timp ce un alt senator a primit 40.000 euro de la un jurnalist bucureştean în urma unei sentinţe judecătoreşti definitive. Cei mai datornici rămân doi senatori care, în total, trebuie să returneze circa 1,3 milioane euro către bănci sau diverse persoane fizice.

Unul dintre ei este trimis în judecată pentru că ar fi luat credite cu acte false, în timp ce celălalt este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Pe aceştia îi ajunge din urmă cu paşi repezi un deputat, care, doar în anii 2014 şi 2015, a împrumutat de la o persoană fizică o sumă de circa 80.000 euro, la care se adaugă alte datorii la bănci de peste 110.000 euro. În cazul unor parlamentari, veniturile au crescut cu până la 30%. Marin Burlea, Constantin Adăscăliţei şi Anghel Stanciu sunt parlamentarii care au încasat cele mai mari venituri din salarii sau din investiţii.
Continuare pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

100 de porții de fasole cu cârnați gratuite, la Mon Jardin, de Ziua Unirii 

Invitație pentru pofticioși! Deoarece Ziua Unirii este un prilej de...

Case gratis sau 5.000 de euro, pentru cei care se mută într-un sat din Italia. Condiţia pentru a primi banii

Roseto Valfortore, un "sat fantomă" din sudul Italiei, pune...

Bugetul orașului Târgu Frumos, în dezbatere publică DOC

A fost publicat proiectul de buget și lista de...

ANM: Vreme se răcește!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valorile termice vor fi...