1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

La Paşcani tinerii mor cu zile. De ce?

Marian Grigore, un tânăr de 26 de ani din Paşcani a murit cu zile după ce:

  • a fost înjunghiat de un descreierat pe o terasă care funcţiona ilegal – Art Cafe ;
  • Ambulanta a ajuns cu întârziere la faţa locului;
  • medicii i-au închis rana deşi avea leziuni interne, apoi au redeschis-o şi în cele din urmă l-au trimis în comă la Iaşi;
  • Ambulanta s-a dus de trei ori la Iaşi,  la trei spitale diferite pentru a face rost de sânge pentru transfuzii.

În urma acestui tragic eveniment conducerea Spitalului de Urgenţă din Paşcani şi reprezentanţii Primăriei Paşcani tac, se ascund vinovat în spatele zidurilor, tocmai acum când sunt necesare răspunsuri, explicaţii şi măsuri pentru că astfel de nenorociri să nu mai se mai întâmple.

BIT TV adresează public următoarele întrebări:

Poliţiei Locale din Paşcani: cum a fost posibil ca terasa unde a avut loc evenimentul să fie deschisă la ora 2 dimineaţa deşi programul avizat de Primărie este până la ora 23.00. Poliţia Locală ce păzeşte, nu are o evidenţă a localurilor? De ce nu a fost verificată şi sancţionata unitatea respectivă, nici măcar după eveniment?

Primarului municipiului Paşcani: de ce funcţionarii din subordine şi indirect dvs toleraţi astfel de abuzuri şi nu le sancţionaţi? În oraşul pe care il administrati, tinerii mor înjunghiaţi în locaţii care funcţionează ilegal, pe domeniul public, cu complicitatea funcţionarilor şi poliţiştilor. De ce nu luaţi măsuri?

Conducerii Spitalului de Urgenţă Paşcani: Spitalul din Paşcani are sau nu capacitatea de a salva vieţi în situaţii de urgenţă, îşi merită sau nu statutul? De ce a fost nevoie de două operaţii, de ce a fost închisă rana fără să fie descoperite leziunile interne, de ce nu a fost constatata gravitate situaţiei imediat ce tânărul a fost adus la spital, de ce nu a fost trimit imediat la o clinică din Iaşi? Răspunde cineva pentru moartea acestui tânăr?

Primarului Dumitru Pantazi şi consilierilor PSD care au votat împotriva proiectului de deschidere a unui centru de colectare a sângelui la Paşcani: Dacă medicii ar fi avut suficient sânge şi la timp, tânărul înjunghiat ar fi avut o şansă in plus. Câţi oameni trebuie să mai moară pentru a înţelege că viaţa este mai importantă decât politica, decât toate argumentele stupide pe care le spuneţi fără ruşine? VEŢI RELUA VOTUL, VEŢI APROBA PROIECTUL?

Părinţilor tânărului criminal: Cum este posibil ca un tânăr de 23 de ani să omoare cu sânge rece un alt tânăr? Să poarte un cutit la el, să îl scoată în văzul tuturor şi să îl înfingă ucigaş în trupul prietenului său? Cum l-aţi educat, de nu ştie să preţuiască viaţa?

Condolentate familiei indurerate! Sunt revoltat si ingrijorat! Maine, oricare dintre noi poate fi victima unor intamplari asemanatoare, daca nu vom primi raspunsuri, daca nu vor fi luate masuri!

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI