More

  IPS Teofan despre restricțiile privind pelerinajul de la Iași. Slujbe inchinate Sfintei Parascheva in bisericile din judet

  Mai sunt cateva zile pana la marea sarbatoare a Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, iar pelerinajul care de ani de zile era un prilej de binecuvantare si reculegere pentru credinciosi, s-a transformat intr-un protest in strada, in fata mitropoliei din Iasi.

  Aproximativ 300 de credincioşi s-au adunat vineri după-amiază în fața Catedralei Mitropolitane din Iași și au protestat cerând să se renunțe la restricţiile impuse de autorităţi, prin care doar iesenii au voie sa intre la Sfanta.

  Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, a reactionat printr-o scrisoare deschisa pe acest subiect si a precizat ca: „Moldova trăieşte în aceste zile una dintre cele mai triste perioade din istoria sa. La durerea provocată de faptul că mulţi semeni de-ai noştri sunt atinşi de noua epidemie se mai adaugă şi decizia autorităţilor de a interzice celor care nu au domiciliul în Iaşi să pătrundă în spaţiul Mitropoliei, unde se află racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Interdicţia este respectată până-ntr-atât încât s-a ajuns ca în jurul Mitropoliei să fie mai mulţi reprezentanţi ai forţelor de ordine decât închinători. Este efectul unei măsuri discriminatorii, care încalcă numeroase prevederi legale şi principii internaţionale ce protejează libertatea de manifestare religioasă. Este o situaţie foarte greu de înţeles şi de acceptat”.

  In aceasta situatie, a recomandat ca in toate parohiile din judet, in aceasta perioada sa se faca slujbe inchinate Sfintei Parascheva.

  În bisericile de parohie şi mănăstiri să se săvârşească slujba Paraclisului şi Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva. Sărbătoarea Sfintei Parascheva să fie precedată şi urmată de câteva zile de post, dacă se poate, ajunare până la apusul soarelui din partea celor sănătoşi, precum şi de multe fapte de milostenie.”

  Anul trecut, câteva zeci de mii de oameni din întreaga ţară au ajuns la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Beizadelele medicilor ieșeni, admise la UMF fără examen pe listele cu studenți străini

  UMF Iași a patentat o rețeță de admitere la Medicină, pe ușa din dos @ Zeci de piloși au intrat ,,pe șest’’ pe locurile...

  Noua lege RCA în 2021. Șoferii români vor deconta direct, dar prețurile la asigurări vor crește

  Ministerul Finanțelor din România a publicat în august proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind asigurarea obligatorie auto. Noua lege RCA este...

  Guvernul va adopta astăzi o ordonanță ce îi vizează pe asimptomatici. Ce se va întâmpla cu aceștia

  Executivul are joi şedinţă de la ora 18:00, iar Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI