Administraţia locală din comuna Lespezi investeşte în învăţământ. În ultima perioada s-a lucrat intens la modernizarea şcolilor din satele componente. S-au pus centrale termice în toate clădirile, au fost făcute aducţiuni de apă şi create condiţii bune pentru elevi. În prezent, se lucrează la unitatea de învăţământ din localitatea Dumbrava, iar în vacanţă de vara vor fi amenajate curţile la aproape toate şcolile.

Şcolile din comuna Lespezi au fost în plin proces de modernizare. Administraţia locală a făcut demersuri pentru a crea elevilor condiţii bune de studii. În prezent, se lucrează la unitatea de învăţământ din satul Dumbrava. Se construieşte un grup sanitar şi se lucrează la aducţiunea de apă şi reabilitarea clădirii.

În localitatea Buda, a fost construită o şcoală nouă, modernă, cu resurse de la bugetul local. În viitorul apropiat, administraţia locală intenţionează să transforme fosta locaţie într-un muzeu.

La Heci, unitatea de învăţământ a fost reabilitată cu fonduri de la Banca Mondială, iar imediat ce elevii vor intra în vacanţa de vara se vor pune pavele în curtea instituţiei.
Menţionăm că în localitatea Lespezi, funcţionează şi un liceu tehnologic, unitate şcolară cu personalitate juridică. Are şapte săli de clasa, laborator de ştiinţe, ateliere şcolare şi trei laboratoare de specialitate.

Slider
loading...