0.8 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Întreruperi ale furnizării apei din cauza turbidității înregistrate la sursa Timișești

Precipitațiile consistente înregistrate în ultimele ore în bazinul hidrografic al râului Siret (râurile Moldova și Ozana) au determinat antrenarea masivă de aluviuni, ce au condus la o creștere a turbidității cu mult peste limita admisă cu turbidități foarte mari (peste 2500 grade NTU) și influențarea apei din drenurile de la Timișești.

Pentru protecția calității apei, ApaVital a luat decizia închiderii stăvilarelor aferente captării Timișești și a întrerupt furnizarea apei potabile către utilizatorii din comunele Răchiteni, Timișești, Hălăucești, Mogoșești-Siret, Mircești, Păstrăveni și Nisiporești.

Localitățile Strunga, Tg. Frumos, Sârca, Bălțați, Ion Neculce, Buznea, Dădești, Balș, Costești Lețcani și Valea Lupului vor fi afectate din momentul epuizării apei potabile din rezervoarele care le alimentează.

În orașul Iași, în unele din zone, alimentarea cu apă a utilizatorilor se va face în regim de avarie, respectiv cu presiune scăzută.
În zonele afectate, furnizarea apei potabile va fi reluată imediat ce turbiditatea apei va reveni la valorile admise. În vederea evitării efectelor negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi roagă consumatorii afectaţi să-şi creeze rezerve de apă pentru perioada de întrerupere. Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, clienţii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

DE LA ACELAȘI AUTOR

100 de porții de fasole cu cârnați gratuite, la Mon Jardin, de Ziua Unirii 

Invitație pentru pofticioși! Deoarece Ziua Unirii este un prilej de...

Case gratis sau 5.000 de euro, pentru cei care se mută într-un sat din Italia. Condiţia pentru a primi banii

Roseto Valfortore, un "sat fantomă" din sudul Italiei, pune...

Bugetul orașului Târgu Frumos, în dezbatere publică DOC

A fost publicat proiectul de buget și lista de...

ANM: Vreme se răcește!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valorile termice vor fi...