-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Intalnirea legumicultorilor, la Bratesti. Despre ajutorul de minimis, subventii si fonduri europene VIDEO

Planuri pentru agricultura din acest an, in comuna Stolniceni-Prajescu. Ieri, la caminul din satul Bratesti a avut loc o intalnire cu legumicultori si reprezentanti din autoritatile locale si judetene, dar si de la minister. S-a discutat despre ajutorul de minimis pentru tomate, despre carnetul de producator si subventii. Astfel de intalniri se organizeaza an de an, in primele trei luni si sunt asteptate si firme care sa isi prezinte ofertele pentru seminte, erbicide sau pesticide.

Asociatia Cultivatorilor de Legume si Cereale Bratesti a organizat ieri o intalnire cu legumicultorii din mai multe sate si reprezentanti de la Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi, ministerul Agriculturii si administratia locala. Primul subiect din sedinta a fost despre ajutorul de minimis pentru cultura de tomate.

Chiar daca majoritatea din sala erau legumiculturi, au fost prezentate si informatii despre proiectul privind porcii mangalita si bazna, care pot fi dati gratuit fermierilor.
O problema ridicata de localnici a fost cel legat de cresterea oilor si valorificarea lanii. Au fost identificate mai multe firme care ar fi dispuse sa cumpere acest produs, daca se aduna o cantitate de peste o tona.

Au fost prezentate si noutatile legislative, cum ar fi prelungirea valabilitatii carnetului de producator, de la un an la cinci ani.

La intalnire a participat si un consilier al ministrului agriculturii, Mihai Amarandei si vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Victor Chirila.


Mentionam ca astfel de intalniri au loc in primele trei luni din fiecare an si sunt invitati atat reprezentanti ai autoritatilor cat si firme care isi prezinta oferta pentru seminte, pesticide sau erbicide. Filmarea completa o puteti vedea pe site-ul bittv.info si canalul de Youtube cu acelasi nume.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Demersuri pentru un nou sediu de primărie, la Miroslovești

Se fac demersuri pentru un sediu nou de primarie in comuna Miroslovesti. In sedinta de Consiliu Local...

FOTO | Primul episod de iarnă din acest sezon. Nu au fost probleme în Pașcani și împrejurimi

A fost primul episod de iarna adevarata in Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din imprejurimi, din...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni, în Pașcani

Atentie la drum, mai ales atunci cand este vreme rea iar vizibilitatea redusa. O soferita in varsta...

VIDEO | O nouă campanie de informare privind colectarea deșeurilor în municipiul Pașcani – vegetație uscată și voluminoase

Administratia locala din Pascani a demarat o noua campanie de informare privind colectarea selectiva a deseurilor. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI