9.4 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021
Array

Îngrijorător. Peste 500 de copii din judeţul Iaşi au abandonat şcoala din cauza sărăciei şi a plecării părinţilor la muncă în străinătate

Statistici alarmante în educaţie! Anual, în judeţul Iaşi, sute de elevi înscrişi în clasele I-X, considerat învăţământ obligatoriu, renunţă la şcoală. Iar numărul lor creşte de la an la an. Astfel, dacă în urmă cu 3 ani, 462 de copii au abandonat studiile, anul trecut, numărul acestora a crescut la 525. Motivele – plecarea părinţilor din ţară şi sărăcia.

Valerica Olaru este mama a cinci copii, iar anul acesta pe doi dintre ei a fost nevoită să-i retragă de la şcoală. Femeia spune că din cei 700 de lei care intră lunar în casă nu îşi permite să îi ţină pe toţi la studii: „Trebuia să strâng banii în două luni de zile ca să pot să-i îmbrac şi să-i trimit la şcoală, ca să pot să le iau caiete, geantă şi după aia mai ţârâiam aşa, luam mai puţin de mâncare ca să vă spun clar, luam mai puţin de îmbrăcat ca să pot să luăm caiete”.

Cei doi copii ar trebui fie elevi în clasele a VI-a şi a VII-a, dar, în loc să înveţe, muncesc acum cot la cot cu oamenii mari. Cu glasul plin de amărăciune, amândoi recunosc că şi-ar dori să meargă la şcoală, dar înţeleg că sunt prea săraci pentru asta, relatează digi24.ro.
„Mă mai duc în pădure, mai dau mâncare la porc, îi mai dau drumul şi am grijă de el, mai car apă”, povesteşte unul dintre copii despre sarcinile lui zilnice.

Continuare pe 7est

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI