9.4 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021
Array

“Ingerii lui Charlie” ajung în Hîrlău

Incepand cu luna decembrie a acestui an, la Colegiul National “Stefan cel Mare” din Harlau se va derula, timp de cinci luni, programul de formare a mediatorilor scolari “Ingerii lui Charlie”, care are ca scop oferirea unor alternative creative de abordare a situatiilor tensionate cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. Ziarul bzi.ro spune ca au fost selectati 24 de elevi care vor fi pregatiti de psihologul scolar prof. Liliana Bulgagiu, pentru a oferi un “time out” celor implicati in tensiuni interne sau interpersonale si va facilita o mai buna comunicare si intelegere, ascultare si gestionare sanatoasa, functionala a adversitatilor.

Prin acest program se creaza o alternativa creativa pentru rezolvarea conflictelor, stabileste ca si conflictul poate fi un proces constructiv si medierea poate duce pe termen lung, la scaderea absenteismului, a vandalismului si a sanctiunilor disciplinare. Activitatile desfasurate urmaresc sa imbunatateasca relatiile prin schimbarea comportamentelor si raportarea pozitiva a unora fata de ceilalti, sa micsoreze constrangerile disciplinei, sa actioneze preventiv in producerea violentei.

Echipa de mediatori va incuraja valorile democratice, devenind personae de real ajutor in comunitate, iar la finalul celor 12 sedinte de training elevii vor primi un card de mediator, devenind astfel persoane resursa pentru negocierea si rezolvarea problemelor disciplinare din mediul scolar al clasei de unde provin, ori chiar la nivelul Consiliului Reprezentativ al Elevilor din colegiu.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI