3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Începe şcoala! Tu ţi-ai făcut ghiozdanul?

rechi

Caiete, creioane colorate, penar, ghiozdan, uniforma, pantofi, trining – asa arata “lista scurta” a parintilor. Preturile nu s-au modificat foarte mult fata de anul trecut.

Doar cateva zile ii mai despart pe elevi de inceputul unui nou an scolar, iar parintii deja au intrat in febra cumparaturilor si umbla de la un magazin la altul pentru cele mai bune oferte.

Pentru un ghiozdan simplu, fără brandurile personajelor din desene animate sau din filmele preferate ale micutilor, pretul porneste de la 15 de lei. Daca parintele nu este dispus să-l înlocuiască într-un timp scurt şi vrea să aleagă un accesoriu de calitate pentru copil, trebuie să scoată din buzunar peste 100 de lei pentru un astfel de ghiozdan.

Pentru un caiet de 45 de file, părintii plătesc între 50 de bani şi 2 lei, în functie de mai multe criterii ale produsului. Ajungem la penar, care, neechipat, costă minim5 lei, iar unul echipat, dar fără stilou, costă cel putin 10 lei.
Un set de creioane ajunge la pretul de 1,5 lei, pe când un stilou poate costa între 5 si 50 de lei. Un set de pixuri costă 2 lei, o radieră 50 bani, setul de 6 de carioci costă minim 5 lei, iar pretul creioanelor colorate depăseste 5 lei.
Pentru orele de matematică, elevii au nevoie si de instrumentele geometrice, astfel că un set cu compas depăseste 6 lei. Pentru un bloc de desen pretul porneste de la 3 lei si tot atât ar trebui să plătiti si pentru cel mai ieftin set de acuarele.

Suma pe care parintii trebuie sa o scoata din buzunar pentru “zestrea” necesara la scoala difera mult, in functie de varsta copilului, de scoala unde invata dar si de optiunea pentru rechizite mai scumpe sau mai ieftine. Insa multi dintre parinti se multumesc sa cumpere acum doar cele strict necesare pentru primele zile de scoala. Dupa inceperea cursurilor vor primi, oricum, o lista cu ce mai lipseste din “bagajul” anului scolar. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI