1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Începe inventarierea locurilor de veci

De saptamana viitoare incepe inventarierea locurilor de veci din cimitirul municipal. Anuntul a fost facut de primarul Pascaniului, Marius Pintilie, in cadrul conferintei saptamanale de presa.

Conform edilului, functionarii primariei urmeaza sa faca masuratori la fata locului si sa intocmeasca o schita cu suprafetele si detinatorii mormintelor.

Masura a fost luata dupa ce, la audientele de saptamana trecuta, un pascanean a solicitat interventia primariei pentru rezolvarea unei probleme. Barbatul a spus ca a platit suma de circa 5.000 lei pentru doua locuri de veci reprezentantilor bisericii care administreaza cimitirul din Pascani, iar unul dintre cele doua locuri urmeaza sa fie dat spre folosinta unei alte persoane.

Mentionam ca inca de anul trecut, a fost infiintata o comisie pentu inventarierea locurilor de veci prin dispozitia fostului primar, Dumitru Pantazi. Masura a fost luata in contextul in care administratia locala se pregateste pentru amenajarea noului cimitir si a fost infiintat un seviciu special penteru administrarea acestuia.

Conform documentelor de la RAGCL, in cimitirul municipal sunt mii de pascaneni care au achitat taxe de folosinta pentru locurile de veci, dar nimeni nu stie pentru ce perioada. Municipalitatea nu are o situatie concreta in acest sens.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sesiune live de întrebări și răspunsuri, în locul audiențelor

Audiențe anulate joi, 13 ianuarie, la Primăria Pașcani. Deși...

Sfaturi pentru cei care primesc facturi exagerate la energie

Consumatorii care primesc facturi la electricitate şi gaze, pe...

Primăria Municipiului Pașcani angajează juriști

Primăria municipiului Pașcani intenționează să angajeze doi juriști. Concursul...

Extindere de rețele de apă la Deleni

Vești bune pentru locuitorii comunei Deleni! A fost semnat...

Donații de calculatoare la Clubul Copiilor din Pașcani

Vesti bune pentru cei inscrisi la Clubul Copiilor din...