19.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 17, 2021

Începe admiterea de toamnă. Locuri suficiente la toate universităţile din Iaşi

Elevii care dau bacalaureatul în sesiu­nea de toamnă nu trebuie să îşi facă griji în ceea ce priveşte oferta academică a universităţilor din Iaşi, fiindcă aproape toate universităţile de stat din Iaşi mai au suficiente locuri, atât la taxă, cât şi la buget, pentru toţi cei care doresc să urmeze studii superioare în capitala Moldovei. Deşi nu toate universităţile au definitivat complet lo­curile pe care le vor scoate în toamnă la concurs pentru că cei înscrişi în vară încă mai pot veni să-şi confirme locurile sau să îşi retragă dosarele, sunt cunoscute pe­rioadele în care se va desfăşura această admitere.
În mod concret, Universitatea „Ale­xan­dru Ioan Cuza“ din Iaşi va organiza admitere la facultăţile unde nu s-au ocupat toate locurile în admiterea din vară în perioada 10 – 12 septembrie, fiind vizate în special facultăţile de ştiinţe exacte, în condiţiile în care cea mai mare concurenţă a fost şi anul acesta la Facultatea de Psihologie.

În acelaşi timp, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi va organiza admiterea într-o perioadă similară, 10 – 15 septembrie.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ va desfăşura sesiunea de toamnă de admitere în intervalul 6 – 11 septembrie şi a publicat numărul final de locuri ce va fi disponibil viitorilor studenţi. Spre deosebire de anii precedenţi, după sesiunea de vară a rămas un număr mare de locuri disponibile la buget, la toate cele patru fa­cultăţi ale USAMV. În mod concret, la Facultatea de Agricultură sunt 96 de locuri la buget şi 20 la taxă, la Facultatea de Horticultură sunt 85 de locuri la buget şi 5 la taxă, la Facultatea de Zootehnie sunt 34 de locuri la buget şi 25 la taxă, în timp ce la Facultatea de Medicină Veterinară sunt 17 locuri la buget, 25 la taxă şi 20 cu taxă în valută, la programul în limba engleză.
CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a stabilit cum se dau banii prin ”Anghel Saligny”. Fiecare judeţ va primi cel puţin 140 milioane de lei

Alocări de cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, de 4 milioane pentru fiecare...

Certificat verde la restaurant, mall și nunți. Arafat: Avem legea, e nevoie de HG. Există deja o aplicație care poate citi codul QR

Oamenii ar putea intra la restaurant, mall și nunți cu certificatul verde, acolo unde rata de infectare...

Noi măsuri pentru românii care beneficiază de ajutor social. Ce condiţii trebuie să respecte pentru a primi banii

Guvernul a aprobat miercuri, 15 septembrie, noi măsuri pentru stimularea participării pe piaţa muncii a beneficiarilor de...

Ce trebuie să facem dacă primim facturi uriașe la energie. Oficial ANRE: „Și furnizorul își dă seama că cineva a comis o eroare”

Mulți români se plâng că au primit facturi uriașe la energie electrică. Un locuitor din Sectorul 1...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI