3.1 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Încep simulările la gimnaziu și liceu


Zile cu emoții pentru elevii din ultimii ani de gimnaziu și liceu. În perioada 13  – 15 decembrie în toate unitățile școlare cu elevi în clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a se va desfășura prima simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat din anul școlar în curs, la inițiativa I.S.J. Iași.  Pe liste sunt 14 mii de elevi.

În zilele de 13, 14 și 15 decembrie 2017, în toate unitățile școlare din județul Iași se va desfășura prima simulare din anul școlar în curs, a probelor scrise la: Limba și literatura română (bacalaureat și evaluare națională) – miercuri, 13 decembrie; Matematică  (evaluare națională)  și Matematică  sau Istorie (bacalaureat) – 14 decembrie, încheindu-se cu Proba la alegere (bacalaureat) – vineri, 15 decembrie.

Ora începerii probelor este 09:00 iar simularea se va desfășura pe parcursul a două ore pentru elevii care susțin evaluarea națională și de 3 ore pentru cei care susțin examenul de bacalaureat. Conform datele ISJ sunt 14.000 candidați. Rolul acestei simulări este de a familiariza elevii cu atmosfera de examen, cu tipul și gradul de dificultate al subiectelor, de a evalua nivelul de pregătire de etapă a candidaților precum și de a regla din timp anumite disfuncționalități.

Potrivit metodologiei, rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat  vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii de masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI