1.4 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Incendiu la Bursuc. A ars o gospodărie

Incendiu la Bursuc. A ars o gospodărie

În miez de noapte o gospodărie a fost curpinsă de flăcări, fiind nevoie de intervenția pompierilor de urgență. După minute bune, focul a fost stins, însă în urmă a rămas aproape totul distrus – locuința cu toată tâmplăria și acoperiștul, dar și produse stânse în această toamnă. Nu este primul caz de incendiu izbucnit din cauza coșului de fum neprotejat sau amplasat în apropierea materialelor combustibile.

Munca de o viață a unei familii din comuna Lespezi a fost pusă la pământ în urma unui incendiu. Nefeicitul moment s-a petrecut azi noapte în satul Bursuc Deal.

“În data de 24.10.2017, ora 00:12, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în satul Bursusc Deal, comuna Lespezi, judeţul Iaşi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Au ars: aproximativ 150 mp astereală din lemn din compunerea acoperişului, 100 mp scândura din compunerea tavanului, cinci mc grinzi de lemn, trei uşi, două ferestre de termopan, un pat, o tonă porumb și 0,5 tone grâu.” spun reprezentanții ISU Iași.

Din primele verificări se pare că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui coș, canal, burlan de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Pompierii vin din nou cu sfaturi privind protejarea gospodăriei mai ales în această perioadă din an. Astfel populaţia trebuie să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

“Nu folosiţi instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii; verificaţi periodic starea acestora, nu lăsaţi nesupravegheate fierul de călcat, reşoul electric etc., atunci când sunt conectate la o sursă de energie electrică, să nu utilizaţi aparatele electrice dacă aveţi mâinile ude pentru că riscaţi să vă electrocutaţi şi să suferiţi arsuri, să nu cuplaţi la o singură priză electrică mai mulţi consumatori de energie. Orice intervenţie la instalaţia electrică sau de gaz trebuie să fie realizată numai de către persoane sau firme autorizate. De asemenea, este recomandat să nu lăsaţi copiii singuri acasă!” spun reprezentanții ISU.

Potrivit reprezentanţilor ISU peste 20% dintre incendiile produse la gospodării sunt în principal exploatării cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiilor şi echipamentelor electrice.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI