More

  Încă o şedinţă pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino, din fonduri europene. Indicatorii tehnici erau greşiţi, cheltuielile au crescut cu 4 milioane de lei -VIDEO

  Array

   

  Graba strica treaba, spune un proverbromânesc validat de această dată, la Paşcani. Proiectul votat, tot în regim de urgenţă de consilierii păşcăneni, pe 16 august, astăzi a fost abrogat pe motiv că nu a obţinut viză de legalitate din partea secretarului. Totodată au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi bugetul proiectului. La şedinţa au participat 16 din cei 19 consilieri locali.
  Edilul municipiului a explicat că proiectanţii au greşit indicatorii tehnico-economici. Consilierii din opoziţie nu au fost mulţumiţi şi au cerut lămuriri suplimentare. A fost nevoie şi de o pauză de consultări pentru lămuriri suplimentare, solicitată de consilierii PNL. Asta deoarece consilierii au primit noile proiecte doar cu câteva ore înaintea votului.
  După câteva minute, liberalii au revenit în sală. Ei au spus că vor vota proiectele de reabilitare a Palatului Cantacuzino şi că întrebările pe care le pun sunt pentru a vota în cunoştinţă de cauză, nu pentru că ar fi împotriva unor astfel de investiţii.
  În acelaşi context funcţionarii Primăriei au răspuns la întrebările consilierilor privind bugetul investitiei. Proiectul este estimat la 21,9 milioane de lei, 20,5 din fonduri UE iar restul din bugetul local, cheltuieli neeligibile şi cofinanţare la cele eligibile. Sumele prezentate sunt estimative şi ar putea să scadă semnificativ în urma licitaţiilor. Faţă de şedinţa trecută bugetul a crescut cu cca. 4 milioane de lei pentru lucrări care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial.
  Cererea de finanţare va fi depusă până pe data de 24 august a. c şi trebuie să obţină minim 70 de puncte pentru a intra la finanţare. Dacă nu ar fi fost aprobată acum de consilieri, cererea putea fi depusă până în noiembrie însă aprobarea în cea de a doua etapă urmează să fie făcută în funcţie punctajul obţinut în competiţie directă cu celelalte proiecte.
  Consilierii din opoziţie au încercat să îl convingă pe primar să îşi asume responsabilitatea în cazul unui eventual eşec. Edilul municipiului a explicat că documentaţiile au fost făcute de proiectanţi, în cea mai mare parte şi ei răspund nu reprezentanţii Primăriei.
  Până la urmă toate cele trei proiecte au fost votate, cu o singură abţinere din parte consilierului PNL Eduard Conache. În cel mult două luni de zile va fi cunoscut rezultatul evaluării cererii de finanţare, dacă Pascaniul va primi sau nu aprobarea pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino, din fonduri europene.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp