12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Încă o lună până când Moldova va avea un nou sfânt. A ales să moară decât să păcătuiască!

A mai rămas o lună până când creştinii catolici din Dieceza de Iaşi vor avea un nou „sfânt local“. După ce, în urmă cu patru ani, episcopul martir Anton Durcovici a fost ridicat la cinstea altarelor, acum Veronica Antal devine prima femeie română, prima tânără română şi primul laic român care este beatificat de către Biserica Catolică.

Operaţiunea a durat în total 15 ani de la întocmirea pentru prima oară a dosarului, coordonată de Episcopia Romano-Catolică din Iaşi. Decizia de beatificare a fost acceptată şi dată de papa Francisc încă de la finele lunii ianuarie a anului curent, iar ceremonia în sine va avea loc pe 22 septembrie la Nisiporeşti, judeţul Neamţ, localitatea natală a acesteia. Liturghia pontificală va avea loc de la ora 11, în biserica romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului“ din Nisiporeşti, iar la aceasta vor participa şi cardinalul Angela Amato, trimisul papei Francisc, care a oficiat şi Liturghia pontificală atunci când a fost beatificat episcopul Anton Durcovici, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, dar şi Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, Înaltpreasfinţitul Miguel Maury Buendia, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, numeroşi episcopi, pr. Marco Tasca, ministru general al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI