More

  Imunizarea bebelusilor va fi reluata in luna iunie

  Array

  Medicii de familie vor incepe sa faca programarile la vaccinarea copiilor eligibili si a celor care nu au fost imunizati pana in prezent in cadrul Programului National de Imunizare. Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat, ieri, ca de la 1 iunie 2016, vor fi livrate catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi dozele de vaccin hexavalent.

  Recuperarea copiilor nevaccinati se va realiza prin cabinetele medicilor de familie, sub coordonarea DSP.

  Vaccinul hexavalent combina 3 vaccinuri care se fac la 2 luni, 4 luni, 6 luni si un an, impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B si poliomielitei intr-unul singur.

  Nu este prima data cand lipseste acest vaccin. Parintii sunt disperati si cei dispusi sa-l cumpere nu au de unde sa-l procure, deoarece nu se gaseste in farmacii.

  Ultima transa de vaccin a fost distribuita directiilor de sanatate publica la sfarsitul lunii ianuarie, dupa o perioada in care a lipsit, dar nu a acoperit tot necesarul.

  Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca pana la varsta de 2 ani, copilului sa i se faca doar 10 intepaturi, unul dintre motivele pentru care a fost creat vaccinul hexavalent care contine 6 antigeni, administrati o singura data. Din acest motiv, copilului nu i se pot administra pe rand unul sau mai multe vaccinuri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp