5.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Ilegalitati uriase la asociatiile de proprietari. Primaria Pascani promite controale, desi nu are specialisti

Haos total in gestiunea unor asociatii de proprietari din Pascani. Primaria a primit mai multe sesizari din partea locuitorilor prin care au reclamat o serie de nereguli sau abuzuri. Cele mai numeroase se refera la modul de gestionare a banilor incasati de la cetateni, lipsa de transparenta si mai ales modul de luare al deciziilor mai ales pentru numirea presedintilor in functie. Un exemplu in acest sens sunt neregulile reclamate de la Asociatia nr 2 unde locatatii primesc de ani de zile chitante de mana, in schimbul unor plati. Cazul a ajuns in atentia Primariei Pascani , inca din primavara acestui an, insa nici pana acum nu a fost facut vre-un control la fata locului. Viceprimarul Vasile Axinte sustine ca la compartimentul special infiintat pentru verificarea asociatiilor de proprietari nu lucreaza dacat un singur salariat , care nu este economist sau jurist de specialitate.

Din acest motiv nimeni nu a verificat pana acum actele si activitatea asociatiilor de proprietar. Reprezentantul Primariei sustine ca urmeaza ca acolo sa mai fi detasat un jurist si ca in cateva saptamani de zile va avea loc un control amplu la Asociatia nr 2.
De asemenea verificarile vor fi extinse si in celelate asociatii, pana la sfarsitul anului, pentru a se vedea daca au fost respectate prevederile legale.

Dezbaterile publice organizate, cu cetatenii, in primavara acestui an, pentru infiintarea de noi asociatii de proprietari nu au dat nici un rezultat. Pana acum, nu a mai a mai fost inregistrata nici o astfel de asociatie, in timp ce mai functioneaza inca vechile structuri associative, inafara cadrului legal.

Mentionam ca mai sunt si alte activitati din Primaria Pascani care sunt paralizate din cauza lipsei de personal. Astfel de ani de zile insitutia nu are un architect iar activitatile de audit financiar nu au mai fost facute de cca 2 ani de zile tot din lipsa unui specialist, dupa ce fostul auditor a fost numit in functia de director economic.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI