More

  Iaşul va primi un nou elicopter SMURD zilele acestea. Medicii și asistenții, încă traumatizați

  Array

  Acesta va sosi în câteva zile. SMURD Iaşi nu a mai putut prelua bolnavi cu elicopterul de mai bine de trei luni. Urgentiştii ieşeni au în continuare reţineri de a participa la misiuni, după tragedia din Basarabia.

  SMURD Iaşi îşi va relua intervenţiile medicale aeriene. Condu­cerea serviciului mobil a fost anunţată în scris de Inspectoratul General de Aviaţie al MAI că, în termen de câteva zile, Iaşul va primi un aparat de zbor pentru a interveni pe calea aerului la urgenţele majore. SMURD Iaşi nu a mai putut prelua bolnavi cu elicopterul de mai bine de trei luni, după ce aparatul EC 135 cu care serviciul mobil efectua intervenţii din 2015 s-a prăbuşit în Republica Moldova în timpul unei misiuni.

  „Vom face o şedinţă“

  Zilele trecute, conducerea SMURD Iaşi a primit o înştiinţare de la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI potrivit căreia în următoarele zile din luna septembrie serviciul va fi dotat cu un aparat de zbor, astfel încât să poată relua şi intervenţiile me­di­cale pe calea aerului.

  „Am primit adresă de la IGAv în care ni s-a spus că o să primim elicopterul în primele zile din luna septembrie. Când vom primi aparatul vom face o şedinţă, să vedem ce vom putea acoperi cu acest apa­rat“, a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef SMURD.

  Potrivit medicului, aparatul care urmează să ajungă la Iaşi este elicopterul cu care s-au reluat intervenţiile aeriene în 2010, după patru ani de la prima tragedie prin care a trecut SMURD Iaşi, cea de la Aroneanu. Elicopterul a fost achiziţionat de Ministerul Sănă­tăţii în 2010 pentru baza SMURD Iaşi şi a servit urgenţele din teritoriu până anul trecut. Din 2015, după ce SMURD Iaşi a demarat un proiect transfrontalier comun cu Republica Moldova, primind astfel un aparat nou, elicopterul achiziţionat în 2010 a fost retras de la Iaşi şi a servit zonele în care aparatele de zbor intrau în revizii.

  „Aparatul care va ajunge la Iaşi a fost cumpărat pentru noi în 2010. El a fost retras în 2015 şi a asigurat timp de un an backup la toate elicopterele din ţară, în sensul că de fiecare dată când intra un aparat în revizie era trimis acest elicopter în baza respectivă, astfel încât să nu rămână neacoperită pe partea de intervenţii pe calea aerului“, a mai explicat Cimpoeşu.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp