11.2 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021
Array

Harti de risc pentru zece comune iesene

O societate din Bucuresti a semnat cu administratia judeteana un contract privind elaborarea unor harti de risc pentru mai multe localitati iesene. Firma Romair Consulting SRL Bucuresti, alaturi de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, va elabora hartile de risc pentru zece unitati administrativ-teritoriale din Iasi, valoarea contractului fiind de 126.000 de lei. “Obiectul contractului il constituie servicii de elaborare harti de risc la alunecari de teren pentru urmatoarele unitati administrativ-teritoriale: Belcesti, Ciortesti, Deleni, Horlesti, Mogosesti-Iasi, Rediu, Scanteia, Schitu-Duca, Sinesti si Strunga”, se arata in documentatie. Aceste harti de risc sunt elaborate de autoritati pentru prevenirea unor dezastre naturale si vizeaza zonele vulnerabile din jurul localitatilor. Pentru anul 2013 au fost stabilite zece comune ce vor avea intocmite hartile de risc, urmând ca în anii urmatori sa se realizeze harti de risc si pentru alte localitati. Pe langa cele zece comune care vor avea harti de risc, in judetul Iasi sunt 45 de unitati teritorial-administrative, care au intocmit astfel de documente.

Sursa BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI