9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Hârlău: Pregătiri pentru situații de urgență

Inundatiile ce au avut loc la Galati si cutremurele din ultima perioada au pus in alerta autoritatile locale. Ieri, 08 octombrie a.c., comisia pentru situatii de urgenta din Harlau s-a intrunit intr-o sedinta publica pentru a stabili ce masuri se vor lua in caz de calamitati naturale.

Impotriva inundatiilor s-a dispus monitorizarea permanenta a cursurilor de apa, curatarea continua a podurilor si podetelor si informarea populatiei despre semnificatia codurilor meteo. In cazul unei viituri sau a unui cutremur de magnitudini mari, se vor da semnale de avertizare iar populatia va fi evacuata.
Membrii comisiei au stabilit ca Spitalul Orasenesc, Colegiul National Stefan cel Mare, Liceul Tehnologic si Primaria sa fie adaposturi de refugiu pentru oamenii, in cazul unor dezastre.

Totodata, tinand cont ca suntem in prag de iarna, s-a discutat si despre caderile masive de zapada care ar putea bloca drumurile. In aceste situatii, persoanele care vor ramane izolate in trafic vor fi transportate catre cel mai apropiat adapost si vor primi bauturi calde si mancare.

Mentionam ca anul trecut zeci de persoane au ramas cu masinile blocate in zapada iar autoritatile locale i-au cazat pe timpul noptii la sediul Primariei, unde au primit ceaiuri si sandvisuri.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI