8.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021
Array

Haos la apa si canal: Banii pentru repararea tevilor, cheltuiti pentru salarii

Haos total cu banii pascanenilor la societatea de apa si canal din Pascani. Miliarde de lei colectate pentru reabilitarea retelelor de apa si canal au fost cheltuite pentru salarii si achitarea facturilor.
Problema a fost descoperita de primarul Dumitru Pantazi in cadrul sedintei Consiliului Local. Din raportul privind taxa de redeventa incasa de la populatie si care se regaseste in pretul serviciilor de apa si canal reiese ca o parte din bani au fost incasati dar nu au ajuns unde trebuie. Documentul prezentat consilierilor demostreaza ca cel putin 5 miliarde de lei vechi au fost incasati si cheltuiti aiurea in loc sa ajunga in contul special pentru investitii.
Mai mult societatea mai de incasat incasat inca 2,3 miliarde de lei vechi conform facturilor emise. In total sunt peste 7 miliarde de lei vechi bani care ar fi trebuit sa se afle deja in contul Primariei din care in acest an sa fie realizate o serie de investitii. Administratorul public Gica Zanet a aratat ca de la data infiintarii acestei taxe si pana acum ar fi trebuit sa fie adunate peste 1, 8 milioane de lei insa conturile sunt goale.
Directorul societatii a explicat ca o parte din bani au fost cheltuiti pentru achitarea salariilor si facturilor curente sau aTVA-ului iar restul banilor se afla in contul societatii dar nu au fost transferati Consiliului Local.
In replica primarul Pantazi i-a cerut directorului Ioan Prisecaru sa puna la loc banii in maxim cateva saptamani de zile, cand ar urma sa fie aprobat planul de investitii al societatii pentru anul In curs.
Mentionam ca taxa de redeventa a fost inclusa in pretul la apa si canal printr-o hotarare a Consiliului Local, in anul 2012 . Banii ar fi trebuit sa ajunga intr-un cont de dezvoltare care sa alimenteze investitiile societatii mai ales cele pentru reabilitarea retelelor de distributie, acolo unde se inregistreaza pierderi masive la apa.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI