A fost greva astăzi la Direcţia Regională a Finanţelor Publice din Paşcani. Angajaţii au pornit un protest spontan, la unison cu celelalte agenţii din ţară. Motivul: proiectul privind legea salarizării unice. Dacă acesta va intra în vigoare, salariile angajaţilor ar putea fi mai mici, motiv de nemulţumire pentru salariaţii care au decis să blocheze activitatea Finanţelor.

Păşcănenii care au vrut să îşi rezolve anumite lucruri la Finanţele Publice din Paşcani, au făcut cale întoarsă de la sediul instituţiei. Dis-de-dimineaţă, angajaţii au intrat în greva spontană.
Şi nu a fost doar la Paşcani, ci în toată ţară. Motivul protestului ar fi proiectul privind legea salarizării unice, care dacă va intra în vigoare ar putea să le scadă lefurile angajaţilor din aceste structuri.

Potrivit Mediafax, Bogdan Stan, preşedintele ANAF a recomandat protestatarilor să se întoarcă la muncă şi că va face tot ce este necesar pentru drepturile lor.
„Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminării discrepanţelor şi al menţinerii sporului de 15%. În mod onest şi deschis suntem în dialog permanent cu aceştia. Voi face demersurile necesare pentru că nemulţumirile lor să fie auzite şi să găsim soluţii în vederea bunei funcţionari a activităţii instituţiei”, a spus preşedintele ANAF, Bogdan Stan, pentru Mediafax.
Menţionăm că angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece, prin proiectul legii salarizării, le scad salariile cu un procent între 10 şi 35%, a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Marica, liderul SED LEX.

Slider
loading...