Slider

Profesorii se pregatesc de greva! Sindicatele din Invatamant strang semnaturi pentru a declasa greva generala, in urma amanarii majoriarilor salariale pentru anul 2018. Ce se va intampla, insa, cu Bacalaureatul si Evaluarea Nationala, programate in luna iunie? „Profesorii au venit cu propunerea de a face greva, noi nu facem decat sa dam ascultare doleantelor lor. Vom strange semnaturi in perioada 6-9 iunie, iar vineri vom anunta daca vom declansa actiunea sau nu”, anunta sindicalistii din invatamant.

Amanarea majorarilor salariale din Invatamant pentru anul 2018, dar si recentele declaratii ale presedintele Senatului, i-au facut pe profesori sa se pregateasca de greva.

Sindicatele din Invatamant au inceput strangerea de semnaturi pentru declansarea unei grevei ce ar urma sa aiba loc chiar in timpul desfasurarari a examenului de Bacalaureat, care a inceput pe 6 iunie si va continua pana pe 30 iunie, si a Evaluarii Nationale, programata intre 19 si 22 iunie.

„Oamenii nu mai au incredere ca aceasta lege se va mai aplica”, a explicat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu. Sindicalistii spun ca vor anunta vineri, 9 iunie daca au strans numarul necesar de semnaturi pentru declansarea grevei.

„Profesorii au venit cu propunerea de a face greva, noi nu facem decat sa dam ascultare doleantelor lor. Vom strange semnaturi in perioada 6-9 iunie, iar vineri vom anunta daca vom declansa actiunea sau nu“ a adaugat Hancescu.

Continuarea aici.
Slider
loading...