Grevă de două ore în școlile din județ

Peste 5.000 de profesori din județul Iași afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) au declanşat astăzi o grevă de avertisment de două ore, cerând Guvernului să respecte promisiunile privind majorarea salariilor în domeniul educaţiei. Profesorii au intrat la ore, dar nu au fost efectuate activităţi didactice. Sub nicio formă nu a fost permisă plecarea elevilor de la ore sau lăsarea acestora liberi.

Pe parcursul a două ore, astăzi, 13 iunie, profesorii afiliați USLIP au intrat în grevă. Mai exact, începând de la orele 11:00 și până la 13:00 mii de profesori au declanşat o grevă de avertisment ca urmare a consultării în regim de urgență a liderilor din unitățile afiliate la USLIP IAȘI.

Protestul de astăzi este unul “al demnității și al revoltei față de minciuna transformată în politică de stat, aroganța și ipocrizia actualilor guvernanți.” conform unui comunicat de presă al USLIP Iași. Printre nemulțumiri se numără promisiunea de mărire salarială cu 20 la sută începând cu 1 iulie, iar Guvernul a amânat această măsură pentru 1 ianuarie 2018.

Profesorii au intrat la ore, dar nu au fost efectuate activităţi didactice.

Examenul de bacalaureat nu va fi afectat deoarece profesorii au semnat un acord cu ISJ, angajându-se că vor fi prezenți la fiecare probă și că își vor face datoria.

În urma grevei de astăzi s-a decis suspendarea protestelor până la toamnă.

Slider
loading...