5.2 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Gradul de colectare a deșeurilor selective a crescut în Pașcani

Gradul de colectare selectiva a deseurilor in municipiul Pascani a crescut in primele patru luni din acest an. Potrivit unui comunicat de presa postat de reprezentantii administratiei locale, in luna ianuarie procentul era de 3,49%, iar treptat pana in aprilie, a ajuns la 4,8%. Nu este o crestere semnificativa, motiv pentru care, alesii locali fac din nou apel catre pascaneni pentru o colectare corecta, selectiva, a gunoaielor.

Pe această cale, facem din nou apel la cetățeni să realizeze în continuare colectarea selectivă a deșeurilor, să folosească corespunzător pubelele pentru deșeurile reciclabile și le mulțumim pentru faptul că au înțeles importanța acestor acțiuni, atât pentru protejarea mediului înconjurător, cât și pentru reducerea costurilor pe care le suportăm din bugetul local pentru gestionarea deșeurilor” se arata in comunicatul de presa.

In acelasi document se arata ca din totalul de deseuri stranse in perioada ianuarie-aprilie 2021 de peste 2.600 tone, doar 111 tone erau selective.

De precizat este faptul ca municipiul Pascani se afla pe locul 38 din 96 de pozitii in clasamentul unitatilor administrativ teritoriale din judetul Iasi privind colectarea selectiva. Targu Frumos se afla pe locul 12 cu un grad de 12,37%, Harlaul pe 35 cu 5,1%, iar Podu Iloaiei pe locul 20, cu 9,79%.

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cea mai tristă zi din an – teorie demontată de pășcăneni

Pascanenii au demontat teoria conform carei, cea de-a treia...

Facturile la utilități – fior rece în institutiile publice din Pascani

Facturile la utilitati pun deja presiune pe bugetele institutiilor...

Noii directori de la școlile din municipiul Pașcani. Ce vor să facă

Directorii din scolile din municipiul Pascani au preluat luni,...

Pașcaniul, în scenariul galben. Noi reguli de marți, 18 ianuarie – DOC

Municipiul Pascani a intrat, din nou, in scenariul galben,...

Ministrul Dezvoltării, întalnire cu primarii pentru proiectele de investiții

Tolba cu promisiuni privind proiectele de investitii in judetul...