Slider

Deşi ieri, a fost anunţat faptul că funcţionarii publici de la Primăria Paşcani nu vor protesta în legătură cu legea salarizării, astăzi angajaţii au intrat în greva japoneză. La ora 11:00, au ieşit în faţa instituţiei publice cu o banderolă albă la braţ şi au anunţat că se alătură funcţionarilor din toată ţară. Mai mult, membrii sindicatului au precizat că vor protesta în continuare, iar dacă nu se va ajunge la o rezolvare, vor intra în greva generală.

Funcţionarii publici din Primăria Paşcani au intrat de astăzi în greva japoneză, nemulţumiţi ca şi toţi ceilalţi din ţară, de legea salarizării. De la ora 11:00, angajaţii şi-au pus o banderolă albă pe braţ şi au ieşit timp de câteva minute în faţa instituţiei publice din municipiu.

Reprezentanţii sindicatului SINDPRIM din Paşcani au precizat că se alătură funcţionarilor publici din ţară, care astăzi protestează în aproape toate oraşele. Cea mai mare nemulţumire este cea legată de faptul că în nouă lege nu este o grilă de salarizare pentru această categorie, iar lefurile lor ar urma să fie stabilite de consiliile locale.

Ei au anunţat că dacă nu se va găsi o rezolvare pentru această problema, îşi rezervă dreptul de a intra chiar şi în greva generală, cu suspendarea activităţii din primărie.

Menţionăm că la nivel naţional, funcţionarii din peste 800 de primarii şi consilii judeţene au intrat în greva japoneză sau generală pentru a atenţiona autorităţile centrale. Mai mult, săptămâna viitoare va fi organizat la Bucureşti un miting în faţa Camerei Deputaţilor.

Slider
loading...